'Özgecan ve katledilen değerli kadınlar anısına' yürüdüler

Adapazarı\'nda Özgecan Aslan cinayetine tepki göstermek için toplanan yaklaşık 200 kişi, ellerinde genç kızın fotoğraflarının bulunduğu pankartlarla sloganlar atarak yürüdü.

Adapazarı Atatürk Bulvarı\'nda toplanarak yürüyen kalabalık, \'Özgecan\'a dokunan eller kırılsın\', \'Sakarya uyuma Özgecan\'a sahip çık\' diye sloganlar attı. Ellerinde \'Sevgili kızımız Özgecan ve bugüne kadar katledilen değerli kadınlarımız anısına\' yazılı pankartlarla işlenen cinayete tepki gösteren kalabalık, adına yürüyüş sonunda basın açıklaması yapıldı.

Çoğunluğu kadınlardan oluşan grup adına açıklama yapan Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan, Türkiye\'de daha önce cinayete kurban giden çok sayıda kadının isimlerini tek tek okurken, grup üyeleri okunan her isimden sonra \'burada\' diyerek seslendi. Grup üyeleri, Atatürk Bulvarı\'nda yerlere koyulan Özgecan Aslan\'ın fotoğraflarının altına, öldürülen genç kızın anısına karanfil bıraktı. Yürüyüş sırasında Sakarya Emniyet Müdürlüğü\'ne bağlı ekipler çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken topluluk basın açıklamasından sonra olaysız dağıldı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]