Özgecan anısına kadın hakemler futsal müsabakası düzenledi

Sakarya\'da Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneğince (TFFHGD), Mersin\'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan anısına kadın hakemlerin karşılaştığı futsal müsabakası düzenlendi.

Yenikent Spor Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte her iki takımın oyuncuları, sahaya üzerinde Özgecan Aslan\'ın resminin bulunduğu ve "Bayan hakemler el ele, kadına şiddete dur demeye" yazılı tişörtlerle çıktı.

TFFHGD Sakarya Şubesi Başkanı Oğuzhan Şenler, kadınlara uygulanan şiddete dikkat çekmek istediklerini söyledi.

"Kadın hakemler el ele, kadına şiddete \'dur\' demeye" sloganıyla çıktıklarını vurgulayan Şenler, "Ülkemizde gün geçtikçe sayısı artmakta olan kadına yönelik şiddet eylemlerinin son bulmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Şenler, Aslan’ın öldürülmesinin ardından oluşan toplumsal duyarlılığa katkıda bulunmak istediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Hem Sakarya hem de Kocaeli TFFHGD şubeleri olarak düzenlediğimiz etkinlikte, şehrimizde görev alan bayan hakemlerimizin bir arada dostça karşılaşacakları müsabaka düzenledik. Umarım bu tepkiye faydası olur. Bu organizasyonlarda \'kadına şiddete hayır\' diyoruz. Özellikle şiddete karşı organizasyonlarda daha da sağduyulu davranıp yer alıyoruz. Ülkemizde kadınlar başta olmak üzere tüm canlılara yapılan şiddete dikkati çekmek istiyoruz."

Sakarya İl Hakemi Aslı Köse ise Sakarya ve Kocaeli bayan hakemleri olarak Aslan’a yapılan çirkin olayı kınadıklarını, bu tür olayların tekrarlanmamasını arzu ettiklerini sözlerine ekledi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]