Özel Ufuk'ta Sakarya'nın Matematikçileri Yarışacak

Özel Ufuk Işık İÖO tarafından bu yıl 4.sü düzenlenecek olan IŞIMAYA matematik yarışması cumartesi günü yapılacak.

Yarışmaya 5-6 ve 7. Sınıf öğrencileri katılabilecek. 20 Mayıs Çarşamba günü başvurular sona erdi. Özel Ufuk Işık İÖO dan aldığımız bilgilere göre bu yıl yarışmaya 1000’in üzerinde öğrenci katılacak. 50 matematik sorusunun sorulacağı yarışma 23 Mayıs 2009 Cumartesi günü saat 10.00 ‘da başlayacak.

Okul Müdürü Yaşar YILMAZ, IŞIMAYA ‘nın amacının Türk Milli Eğitiminin genel amaçları doğrultusunda; Sakarya ilinin ilköğretim okulları 5.6.ve 7 sınıflar arasında matematiğe olan ilgiyi artırmak, öğrencinin matematik seviyesini görmesini sağlamak, kendine güven duygusunu geliştirmek, okulunu temsil etme bilincini kazandırmak olduğunu söyleyerek, “Sakarya’da artık bir gelenek haline geldi. Matematiği sevdirme adına eğer bir katkımız oluyorsa ne mutlu bize” dedi.

Çok sayıda protokol davetlisinin de katılacağı yarışmada sonuçlar açıklana kadar çeşitli etkinlikler olacak. Mehter takımı, hediye çekilişleri, folklor gösterileri, bilim sergisi gibi bir çok etkinliğin sergileneceği IŞIMAYA’ya velilerin de yoğun katılımı bekleniyor.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]