Özel Şahin İlköğretim Okulu Münazara Düzenledi

Özel Şahin İlköretim Okulu'nda düzenlenen "Küreselleşme Milli Değerlerin Korunabilmesi Açısından Bir Tehdittir/ Tehdit Değildir" konulu münazara, okulun konferans salonunda yapıldı.

Münazarayı Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Milli Eğitimden Sorumlu Vali Yardımcısı Muammer Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Tarım İl Müdürü Abdurrahman Çakar, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda velisi de izledi.

Okul Müdürü Mehmet Uzel yaptığı konuşmada, 4 yıldır geleneksel hale getirdikleri münazaranın, öğrenciler için büyük faydası olduğunu belirterek, “Günümüzde küreselleşme artık pratik hayatta yer teşkil etmektedir ve gün geçtikçe de bu kavramla ilgili literatür genişlemektedir. İşte bu yüzden biz de bunu münazara konusu olarak seçtik” dedi.


Daha sonra ise küreselleşmeyi tehdit olarak gören Başkan Özge İpeksoy, Kaan Melih Bayram, Gözde Bayraktar ile küreselleşmeyi tehdit olarak görmeyen Başkan İdil Birben, Ozan Üreten ve Damla Akdeniz'den oluşan iki grup yerlerini aldı.

Daha önceden hazırladıkları konuşmaları sırayla okuyan öğrenciler, öğretmenler Yakup Aktaş, Nilgün Uygun ile Neşe Canlar'dan oluşan jüriyi ikna etmeye çalıştılar. Küreselleşme karşıtı grup ile küreselleşme yanlısı grup arasında yaşanan tartışmalara zaman zaman izleyiciler de katıldı. Münazaranın sonlarına doğru salonda küreselleşme karşıtları ile küreselleşme yanlıları olarak izleyiciler de ikiye bölündü.

Programın son kısmında Okul Müdürü Mehmet Uzel, jüri üyelerini karar vermeleri için kapalı toplantıya davet etti. Yaklaşık 5 dakikalık bir aradan sonra jüri kararını Küreselleşme karşıtı gruptan yana kullanırken birinciliği kazanan 'Küreselleşme milli değerlerin korunabilmesi açısından bir tehdittir' tezini savunan grubun mutluluğu görülmeye değerdi.

İki grup da sahnedeki yerlerini alırken Vali Hüseyin Atak münazaraya katılan öğrencileri tebrik ederek hediyeler verdi. Münazara daha sonra davetlilere sunulan ikramla son buldu.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]