Özel Eğitime Muhtaç Çocukların Mağduriyeti

Sakarya'da faaliyet gösteren engelli dernekleri, özel eğitime muhtaç çocukların eğitim hakkının yaşam boyu kısıtlanmasını, düzenledikleri basın açıklamasında kınadı.

Sevgi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen basın açıklamasına, Türkiye Sakatlar Derneği Sakarya ve Akyazı şubeleri dahil olmak üzere, il genelinde faaliyet gösteren 18 engelli derneği katıldı. Gup adına basın açıklaması okuyan Türkiye Sakatlar Derneği Akyazı Şube Başkanı Mehmet Şakir Kaplan, özel eğitme muhtaç çocukların mağduriyetinin devam ettiğini belirterek, "27 Temmuz 2008 tarihinde Adapazarı Kültür Merkezi'nde 18 dernek yöneticimiz, ailelerimiz ve duyarlı insanlarımızla geniş katılımlı basın açıklamamızda, özel eğitme muhtaç çocukların mağduriyetini dile getirmiştik. Ancak aradan geçen süreye rağmen bu çocukların mağduriyeti hala sürüyor. Özel eğitme ihtiyaç duyan çocuklarımızın eğitim haklarının yaşamları boyunca sınırlandırılması, ne uluslararası sözleşmelere ne Avrupa Birliği standartlarıyla, ne anayasayla ne de vicdanla bağdaşır" dedi.
Kaplan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Yaşamı kar/zarar bilançosu gibi algılamayan, başkalarının çektiği sıkıntıları kendisine dert edinen, başkaları için sorumluluk hisseden, bu ülkede yaşayan herkes için eşit eğitim ve yaşam talep eden vicdan sahibi insanların, bu sese kulak vereceğini umuyoruz, bunu biliyoruz. Destek eğitimi özgürlüklerin eğitim hakkının ayrılmaz bir parçası olarak kabul edilmesi, özürlü çocuk ve bireylerin bu hizmeti almalarını zorunlu kılmaktadır. Sakarya'da özel, eğitm veren devlet okullarının sayısının yetersizliği, var olanlarda da eğirim materyali, öğretmen ve özel eğitimci ya da diğer personel gibi eksiklikler ortada iken, devlete ait özel eğitim kurumlarının yapılandırılması süreci tamamlanmadan, yapılan uygulama maduriyetlere neden olmakadır"
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]