Özdağ Ailesi Minderde Gururumuz

Akyazı ilçesinde ikamet eden bir baba ve oğulları, ata sporu olarak bilinen güreşte elde ettikleri başarılarla hem Sakarya'nın, hem de ülkemizin gururu...

1953 yılında Sakarya'nın Akyazı ilçesinde doğan baba Kamil Özdağ'ın adını Sakarya'da duymayan yok. O'nu, 2007 yılında elde ettiği Veteranlar Dünya Güreş Şampiyonu ünvanı sayesinde ülke insanı da çok iyi tanıdı.

Güreş hayatına 1972 yılında Adapazarı Emniyetspor Kulübü'nde başlayan Kamil Özdağ, hem 1974'de Kıbrıs Barış Harekatı'na katıldı, hem de 1974 yılının Kasım ayında Kıbrıs Gazisi olarak askerliğini tamamladı. Baba Özdağ, halen Akyazı Belediyesi güreş antrenörlüğü görevini sürdürüyor ve ülkemize yeni şampiyonlar kazandırmak için çaba sarfediyor.

TÜRKİYE VE DÜNYA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

Minderdeki gururumuz olmayı başaran baba Kamil Özdağ, şimdilerde ise önce Türkiye, ardından da Dünya Şampiyonalarına hazırlanıyor.

Oğulları Fatih ve Talha'yı da çok iyi yetiştiren ve milli güreşçi olmalarında büyük emeği geçen Kamil Özdağ'ı ise çocukları şampiyonaya hazırlıyor.

Bir dönem en büyük oğlu Oğuzhan'ı da güreşle tanıştıran baba Kamil Özdağ, Oğuzhan'ın Sakarya şampiyonluğunu elde etmesinin ardından, birkaç sene sonra güreşe ara vermesi ile diğer oğulları Fatih ve Talha'ya yoğunlaştı.

Baba Özdağ'a fıtık teşhisi konulması O'nun güreşe olan ilgisini ve şampiyonaya hazırlanma isteğini hiç etkilemedi. Kamil Özdağ, Temmuz ayında kampa girecek ve 25 Temmuz 2009 tarihinde Ankara'da yapılacak olan Türkiye şampiyonasına katılacak, karşısına rakip çıkmaması, ya da rakibini yenmesi halinde de 14 Ağustos 2009 tarihinde ülkemizi dünya şampiyonasında temsil etmeye hak kazanacak.

EVLERİNE KONUK OLDUK

Öte yandan Akyazı'nın, Sakarya'nın, ülkenin, hatta dünyanın güreşteki gururu olmayı başaran Özdağ Ailesi'nin evine misafir olduk ve onların başarı öykülerini kendi ağızlarından dinledik.

Örnek misafirperverlikleri ile Hür Fm programcısı-gazeteci Hülya Sürücü'yü evinde ağırlayan Özdağ Ailesi, yakın ilgileri ile de gazetecinin takdirini topladı.

Baba Kamil Özdağ, oğulları Oğuzhan, Fatih ve Talha Özdağ'ı ev yaşantılarında da çok doğal bulduk. Röportaj sırasında milli güreşçiler Hülya Sürücü'ye evlerinin bahçesini gezdirmeyi de ihmal etmedi.

Güreş dışında kalan zamanlarını evinin bahçesindeki yeşilliklerle ilgilenerek geçiren baba Kamil Özdağ'ı elinde bahçe makasıyla ve ağaçtan meyve toplarken yakaladık. Bu arada son olarak Avrupa 5 ncisi olmayı başaran Fatih Özdağ'ı da ağaçtan dut toplarken görüntüledik. Aksaray'da yapılan grup şampiyonluğunda 4 rakibini yenerek şampiyon olan ve son olarak da Lütfü Yaman Güreş Turnuvasında derece alarak birinci gelen Talha'nın en büyük zevkinin de evlerinin bahçesinde evcil hayvan yetiştirmek olduğunu öğrendik.

HATIRALAR CANLANDI

Bu arada Özdağ Ailesinin evlerinin bir bölümünde yeralan baba ve oğullarına ait madalyalar, kupalar ve çeşitli ödüllerin yeraldığı köşe görülmeye değer doğrusu...

O köşenin önünde Özdağ ailesi fertleriyle birlikte sohbetimize devam ettik ve birlikte göz gezdirdiğimiz fotoğraf albümleri sayesinde de yıllar öncesine gittik.

Özdağ Ailesinin odalarının bir bölümünde ise gazete küpürlerinden oluşan bir başka köşe daha gördük. Bu köşede de Özdağ Ailesinin tüm üyelerinin güreş sporunda elde ettiği başarıları anlatan gazete küpürlerine göz gezdirdik.

SPORA VE SPORCUYA ÖNEM VERİLMİYOR

Milli Güreşçi Kamil Özdağ, ülkemizde spora ve sporcuya gereken önemin verilmediğinden yakınıyor. Daha önce iki kez, oğlu Fatih ile de bir kez Hür Fm'de Hülya Sürücü ile Detay Programına konuk olan, yerel yönetimlerin güreş takımları kurması gerektiğinin altını çizen Kamil Özdağ, en az futbola verilen önem kadar güreş sporuna da önem verilmesini istiyor.

Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durması, bu alışkanlıklar yerine bir spor dalıyla ilgilenmesi gerektiğini vurgulayan Kamil Özdağ, gençlerin işsizlik yüzünden verimli çağlarında güreşi bırakmak zorunda kalmasının da üzüntü verici olduğunu belirtiyor.


Özel Haber: Hülya Sürücü

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]