Oya Arapoğlu: "Sapanca 'Dünya Yıldızı' olacak"

Dünyanın sayılı içme suyu kaynağını adını veren Sapanca’da içme sularının çeşmeden içilmediğini iddia eden MHP adayı Oya Arapoğlu, “Biz bu sorunu ele alacağız. Tüm Sapanca’yı kucaklayacağız. Herkes için ayrı ayrı projelerimiz var” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sapanca Belediye Başkan Adayı Oya Arapoğlu, 89.3 frekansında yayın yapan Radyo Net’te Parantez programına katıldı. Aynı zamanda Şehir Plancısı olan Oya Arapoğlu ilk olarak Sakarya’nın içme suyu kaynağı olan Sapanca Gölü ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Sapanca ortak kaderimiz” diyen MHP’li Aday Oya Arapoğlu, “Göl kanayan yaramız. Hepimizin gözü önünde yok oluyor. Yıllardır söylüyoruz. MHP göl ile ilgili TBMM’ye Araştırma Önergesi verdi. Bunu iktidar partisi kabul etmedi. Gölden suyu kim ne kadar kullanıyor belli değil. MHP bir su politikası belirleyecek. Teknik, bilimsel bir çalışma yapılacak.” dedi.

“Sapanca\'da su içilecek”

“AKP’li Büyükşehir Belediyesi –çeşmeden akan su içiliyor- diye reklam yapıyor. Ancak Sakaryanın içme suyuna ev sahipliği yapan göle adını veren Sapanca İlçesi’nden aksi yönde şikayetler geliyor. Sosyal medyada çamurlu su fotoğrafları paylaşılıyor. Bu ne derece doğru?” sorusuna ise Oya Arapoğlu, “Sapanca’nın güzel suyu var. Büyük bir gölü var. Bunun dışında kaynak suları var. Ancak Sapanca’da oturanlar bunu içemiyor. Yer yer ciddi sağlık problemleri yaşanıyor. Aynı şebeke, aynı arıtmalar yok. Farklı. Yeni şebeke ve arıtma depoları yok. Biz bunu ele alacağız. Sapanca’da çeşmeden akan su içilecek” yanıtını verdi.

Yanık Köyü muhtarı ve halkına teşekkür

Yanık Köyü’ne kurulması planlanan ancak halkın ve siyasilerin tepkileriyle geri çekilen taşocağı ile ilgili de konuşan MHP’li aday Arapoğlu, “Çevre ve doğa sorunları partiler üstü bir sorundur. Bunun bilinciyle hareket ediyoruz. Daha önce buraya kurulması planlandı. İçme suyu havzası diye kapatıldı. 1 yıl sonra buna izin verildi yüksek hızlı tren çalışmaları kapsamında. Buranın açılması çevre tahribatı oluşturacaktı. 1/25000 ölçekli plana da aykırıydı. Muhtarımız ve halkımıza teşekkür ediyoruz. Yasa karşısında haklıydılar ve başarılı olundu.” şeklinde konuştu.

Sapanca’da imar adaletsizliklerinin de olduğunu iddia eden Oya Arapoğlu en uzak köylere gittiklerini ve bu tür şikayetleri aldıklarını ifade ederek imar planlarını yeniden ele alacaklarını, halkı mağdur etmeyeceklerini söyledi.

Niyazi Bağdat destekliyor

Büyük bir güç birliğine imza atılarak 2009 yerel seçimlerde iddialı isimlerden Niyazi Bağdat’ın da desteklediği Oya Arapoğlu, “Seçimin bu destekle en önemli favorilerindensiniz. Seçimi kazandığınızda elbette Türkiye’de ne değişir bilinmez ama şu an için genel seçimlere kadar  muhalefet belediyesi olacaksınız. Şimdilerde muhalefet belediyelerine baskılar duyuyoruz. Bu konuda çok iddialar var. Bundan çekiniyor musunuz? Bir de kaynak problemleri konusunda ne diyeceksiniz?” sorusuna çarpıcı bir yanıt verdi.

“Kimseden çekindiğimiz yok”

Konuşmasında başka bir soruya “Cesaretimizi halktan alıyoruz.” yanıtını veren Oya Arapoğlu son soruya da şu yanıtı verdi, “Kimseden çekindiğimiz yok. Doğru ve adaletli olduktan sonra her şeyin altından kalkarsınız. Kaynak konusunda da Sapanca Belediyesi’nin kendi kaynağı var, projeler karşılığında hibeler var, ödenekler var. Siz yeterki hizmet etmek isteyin. Ancak bugün yeterince değerlendirilmiyor bunlar. Sapanca hizmet fakiri.”

Sapanca için her bölgeye ayrı ayrı projeleri olduğunu ifade eden MHP Belediye Başkan Adayı Oya Arapoğlu şunları kaydetti, “Halkımızı ziyaret ediyoruz. İstekleri aldık. Belediye hizmet eksikliği var, çevre sorunları var. Ekonomik kriz var. Ciddi sahipsizlik var. Sorunlar çok fazla. Biz her bölgeyi düşünüyoruz. Kadınımız, çocuklarımız, üniversite öğrencilerimiz, doğamız, hayvanlarımız yani 7’den 77’e herkes için çalışmalarımız var. Sapanca’yı dünya yıldızı yapacağız. Tüm Sapanca’yı kucaklayacağız. Parti farkı gözetmeyeceğiz. Sapanca halkının istekleri doğrultusunda çalışmalarımızı yönlendiriyoruz.”
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]