Oya Arapoğlu projelerini tanıttı

Milliyetçi Hareket Partisi Sapanca Belediye Başkan Adayı Oya Arapoğlu, Sapanca Kırkpınar Gölev\'de gerçekleşen basın toplantısına MHP İlçe Başkanı Berat Taner, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Neriman Onbaş, Meclis üyesi adayları katıldı.

Toplantıda ilk olarak 2014 Seçim Projelerinin ve animasyonlarının yer aldığı video filmi gösterildi. Daha sonra Oya Arapoğlu Projelerin ve seçim beyannamesinin hazırlanış yöntemi hakkında kısa bilgi verdi. Mesleği gereği hem arazide hem halkın içinde uzun yıllardır çalıştığını ve şehircilikle ilgili konulardaki problemlere hakim olduğunu belirten Oya Arapoğlu, "29 Eylülde Partimizce adaylığım açıklandıktan sonra köylerimizden başlamak üzere İlçemizin her bölgesine ziyaretler yaptım. Evlerde, kahvehanelerde, işyerlerinde hemşehrilerimizle görüştük, arazide incelemelerimiz oldu. Bu görüşmelerdeki istek ve şikayet konularını kayıt altına aldık, daha sonra raporlaştırdık. Bu veriler doğrultusunda mimar, peyzaj mimarı ve şehir plancısı arkadaşlarımızla teknik projelere karar verdik. Diğer projeler de bu şekilde ortaya çıktı. Projelerimiz halkımızın beklenti ve ihtiyaçlarına göre şekillendi. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Sapanca\'nın ekonomik gelişimi

Büyükşehir yasası ile belediyenin hizmet alanının genişlediğine dikkat çeken Oya Arapoğlu, "Yerel Ekonomi, Kentsel Altyapı, Çevre, Sosyal Projeler ve Kurumsallaşma ana başlıklarında topladığımız konular belediyenin görev alanıyla ilgili bakış açımızı ve yapacağımız hizmetleri içermektedir. Büyük ölçekli planlamadan, kent tasarımlarına ilçemizi var eden değerleriyle, gelişen ekonomisiyle insanlarının kaliteli yaşayabileceği bir yerleşim kurguladık." diye konuştu. Yerel Ekonomik gelişmenin hedeflendiğini ve Sapanca\'nın ekonomik gelişmesine katkı yapacak projeler hazırladıklarını ifade eden Arapoğlu, konumundan dolayı ilçede gelişebilecek sektörlerin sınırlı olduğunu bu anlamda Turizm ve Eğitim sektörüne ağırlık vereceklerini anlattı. “Turizmde ‘Sürdürülebilirlik’ ana ilkemiz olacaktır” diyen Arapoğlu, şöyle konuştu:

“Bugün kabul edilen gerçek turizmde en kazançlı çıkacak olanlar doğalarını bozulmadan koruyanlar olacaktır. Sapanca kazanan olmalıdır anlayışından yola çıkarak gelecek nesilleri düşünerek hareket edeceğiz. İlçemizin turizm arzı Kongre-Konferans-Fuar Turizmi, Spor ve Kamp Turizmi, Doğal Yaşam-Yayla- Köy Turizmi, Sağlık Turizmi(SPA), Kartepe eksenli Kayak Turizmi için uygun. Turizm yatırımlarını buna göre yönlendireceğiz. Turizm sektörünün işgücü ve lojistik ihtiyaçlarının bölgemizden sağlanması ve yan sektörlerin gelişmesini destekleyeceğiz. Ticaretin canlanması için gerekli ulaşım, kent tasarımı ve mekan desteğini vereceğiz"

4 yıllık fakülte

Konuşmasında eğitim yatırımları için destek olacaklarını da belirten Arapoğlu, “İlçemizi eğitim kenti yapacağız. Sapanca\'daki meslek Yüksekokulumuz inşaatı bitmeden başka bir geçici binaya taşınmak zorunda kaldı. Bu durumdan öğrencilerimiz, esnafımız, bölge halkı olumsuz etkilendi. Hem meslek yüksekokulu inşaatının bitirilmesi hem de 4 yıllık fakülte açılmasına destek vereceğiz. Özel eğitim kurumları, Vakıf üniversitelerinin yatırımlarını destekleyeceğiz. Öğrenci ve öğretmenlerimizin ilçemizde mutlu ve kaliteli bir yaşam sürmeleri için günlük yaşamlarını kolaylaştırıcı tedbirleri alacağız. Gençlik Kamp Merkezi, içerisinde birçok kültür sanat faaliyetlerinin yapılabileceği Kültür Merkezi, Açık Kapalı Spor Tesisleri ve Stadyum yapacağız. Gençlerimiz ve spor kulüplerimiz ile ilişkileri koordine etmek üzere belediyemizde Gençlik ve Spor Birimi kuracağız" dedi.

\'Su Cenneti\' olarak markalaşmasına rağmen Sapanca\'nın büyük bölümünde çeşmelerden su içilemediğini vurgulayan Arapoğlu, "Yeni kaynakların devreye sokulması, eski şebekelerin gözden geçirilmesi ve yenilenmesi, köylerdeki su sıkıntılarının giderilmesi için gerekeni yapacağız. Sapanca\'da su çeşmeden içilecek." diye konuştu. Sapanca’nın marka değeri ayrıca içme suyu özelliği ile hayati önemi bulunan Sapanca Gölü’nü koruma ve kollama görevlerini yerinde kullanacaklarını da ifade eden Arapoğlu, “Sularını iki ilin ortak kullandığı, Sapanca Halkının turizm açısından yararlandığı Gölümüz İlçemizin varlık sebebidir. Adını gölünden alan yıllardır koruma için birçok kısıtlılık ve mağduriyetlere katlanmak zorunda bırakılan Sapanca İlçesi elindeki değerini kaybeden olmamalıdır" dedi.

Yürütecekleri sosyal projelerle \'Engelsiz Sapanca\', \'Kadın Dostu Kent\', \'Çocuk Dostu Kent\' oluşturacaklarını dile getiren Arapoğlu,"Kadın girişimcilerimizi destekleyeceğiz. Ev yapımı gıda, el sanatları satış noktaları oluşturacağız. Çocuklarımızın yeteneklerini geliştirebilecekleri \'Yetenek Evleri\' kuracağız. Sapanca\'ya müze kazandıracağız" ifadelerini kullandı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]