'Otomotivde Türkiye'nin yıldız şehri olacağız'

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan\'ın, Karasu Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi kurulacağı müjdesine ilişkin, "Milli tankı üreten, milli treni üretmeye hazırlanan Sakarya’nın, otomotiv üretim üssü olmasının önünde hiçbir engel yok. Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Daha çok çalışacak ve inşallah stratejik sektörümüz otomotivde Türkiye’nin yıldız şehri olacağız” dedi.

Kösemusul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "otomotiv şehri Sakarya" için daha çok çalışacaklarını söyledi.

Türkiye’nin ihracat hedefine en önemli katkıyı otomotiv sektörünün verdiğini dile getiren Kösemusul, bir asırlık nitelikli istihdam tecrübesiyle sektördeki ihracata omuz verdiklerini vurguladı.

Kösemusul, Sakarya\'nın otomotiv şehri olması için çalıştıklarına dikkati çekerek, şunları dile getirdi:

"Sakarya’mızın sektör tecrübesine inanan firmalar ,önemli yatırımlarını şehrimizde yaptı ve hamdolsun başarılı oldular. Toyota’nın tek sıfır hatalı üretim yapan fabrikası, milli tank Altay’ın üretimini yapan Otokar, Tank Palet, Türk Traktör, Başak Traktör ve otomotiv yan sanayi firmaları, milli treni üretmeye hazırlanan TÜVASAŞ, Sakarya’mızda. Kaliteli eğitim ve nitelikli istihdamda hamdolsun başarılıyız. Kümelenmelere önem vererek, ihtisas OSB’leri şehrimize kazandırdık. Sakarya’mız, potansiyeliyle, otomotiv sektöründe tüm şartlarını yerine getirmesiyle bu yatırımı çok arzuladı, çok çalıştı ve Sayın Cumhurbaşkanımız büyük yatırımı bizzat açıklamış oldu. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza şükranlarımızı sunuyor, çok teşekkür ediyoruz."

Otomotivin kalbi olacak endüstri bölgesi için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının çalışma başlattığını ifade eden Kösemusul, “Bakanımız Sayın Fikri Işık, istikametimizde, tüm çalışmalarımızda bize destek vermiş ve yol göstermişlerdir. Çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kösemusul, Karasu ilçesinde otomotiv konusunda ihtisaslaşmış endüstri bölgesi kurulması için gerekli fizibilite ve yer seçimi çalışmalarının bakanlık tarafından tamamlandığını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yaklaşık 222 hektarlık alan, Karasu Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi olarak bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Sakarya’mızda ilan edildi. Bölgede elektrikli-hibrit araçların üretimi ve motor gibi katma değeri yüksek parçaların üretimine ilişkin yatırımlara öncelikli yer verilecek. Sanayi Bakanlığımız gerekli hazırlık çalışmaları için yaklaşık 60 milyon lira harcama yapacak. Bölge, faaliyete geçtiği zaman 1,5-2 milyar dolarlık yatırım gerçekleşmesi ve 7-8 bin kişilik nitelikli istihdam oluşması bekleniyor. SATSO olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz.

Milli tankı üreten, milli treni üretmeye hazırlanan Sakarya’nın, otomotiv üretim üssü olmasının önünde hiçbir engel yok. Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Daha çok çalışacak ve inşallah stratejik sektörümüz otomotivde Türkiye’nin yıldız şehri olacağız."
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]