Otomotiv Test Pisti Merkezi için yeni yer bulundu

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya’yı otomotiv üssü yapmaya kararlı olduklarını belirterek, “Otomotiv Test Pisti Merkezi için Kaynarca’da yeni bir yer bulduk” dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Meclisi, mevcut yönetimi ve üyeleri ile son toplantısını yaptı. Adnan Borazancıoğlu başkanlığında yapılan toplantıda veda ağırlıklı konuşmalar yer alırken, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya’yı otomotiv üssü yapmaya kararlı olduklarını belirterek, “Otomotiv Test Pisti Merkezi için Kaynarca’da yeni bir yer bulduk” dedi. Otomotiv Test Pisti ile ilgili Pamukova’da bulunan yerden alan olarak yeterli bulunmaması sonucu vazgeçildiğini belirten Başkan Kösemusul, “Hiç vakit kaybetmeden yeni yer arayışı içine girdik. Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile yaptığımız görüşmeler sonucu Kaynarca’da istenilen büyüklük ve konuma uygun bir yer bulduk. Bu yerle ilgili ufak tefek sorunların giderilmesine yönelik çalışmalar başladı. İnşallah Otomotiv Test Pisti’ni Sakarya’mıza kazandıracağız” dedi.

İhtisas OSB’lerine yöneldiklerini de kaydeden Başkan Kösemusul, sözlerine şöyle devam etti:
“Sakarya’nın ana damarları ve dolaşım sistemi olan mevcut OSB’lerde tahsisler tamamlanma aşamasında. Birinci OSB yüzde yüz dolu, 2’nci Hendek OSB, 3’üncü Söğütlü OSB‘de tahsisatlar tamamlanmak üzere. Ferizli OSB’de ise 59 parsel vardı, tahsisatlar bitti, orada altyapı çalışmalarına geçiliyor. Kaynarca OSB’ye gelince Mobilya İhtisas OSB’si olarak onaylandı. Müteşebbislere arsa teslimi yapıldı. Öngörülen istihdam kapasitesi yaklaşık 2 bin 500 kişidir. Geyve ilçemizde Gıda İhtisas OSB’si, Karasu ilçemizde Liman ile hayata geçecek olan Lojistik OSB’nin altyapıları tamamlandı. Geleceğin otomotiv şehri olacağına inandığımız Sakarya’mızda olmazsa olmaz Otomotiv İhtisas OSB’si için gerekli çalışmaların startını da buradan verdik. Allah bizlere duasını alabileceğimiz hizmetleri yapmayı nasip etsin.”
Merkezi Kayıt Sistemi (MERSİS) alanındaki çalışmalarda Türkiye 5’inciliğini aldıklarını da kaydeden Başkan Kösemusul, NACE kodlamalarına da değindi. Stratejik teşviklerde Sakarya’nın avantajlı bir konuma sahip olduğunun da altını çizen Başkan Kösemusul, “Otomotiv Şehri Sakarya hedefiyle çıktığımız yolda, yeni yatırımlara ilişkin görüşmeler sürerken, aynı hedef içinde yer alan ‘Yerli otomobil fabrikası Sakarya’ya kurulsun’ vizyonumuzla da ilgili bir adım olarak düşündüğümüz teşviklerde hükümetimizce yeni düzenlemeler yapıldı. Birinci ve ikinci bölgelerde gerçekleştirilen yatırımlara faiz desteği uygulanmazken, sektör yatırımları 700 bin TL\'ye kadar faiz desteğinden faydalanma imkanına sahip olacak. Bu yatırımlar ayrıca KDV istisnası, Gümrük Vergisi muafiyeti ve yatırım yeri tahsisi ile desteklenecek” dedi.
“Hedefimiz, Cumhuriyet\'imizin 100. yıl hedefleriyle uyumlu olarak ihracatçı iller sıralamasında ilk 5 sıra içerisinde yer almayı amaçlıyoruz” diyen Kösemusul, sözlerini şöyle noktaladı:
“Bu hedef ulaşmak içinde gerekli olan potansiyele sahip bir iliz. Mevcut kaynaklarımızı doğru ve ihtiyaca yönelik olarak verimli kullandığımızda bu hedefe ulaşmak için önümüzde hiçbir engel olmayacağı kanaatini taşımaktayız. Sakarya’nın Türkiye’nin gelecek projeksiyonunda yükselen yıldız illerinden biri olacağına inancımız tamdır. Yeni karayolları, demiryolları, Karasu Limanı, lojistik bölge konumu ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak yürüttüğümüz çalışmalar, Sakarya’yı 5 yıl içinde farklı konuma getirecektir. İnanıyoruz ki, otomotiv şehri Sakarya ile kapılarımızı dünyaya açacağız. Diyaloğun önemine inanıyoruz. Değişimin takipçisi olursak kazanacağız. Kendimizi, İstanbul-Ankara arasında sıkışmış değil, konumunu değerlendirmiş ve Karadeniz’den dünyaya açılan bir Sakarya’ya hazırlıyoruz.”
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]