Otokar'ın Ürettiği DORUK, Beğeni Topluyor

Otokar'ın, alçak taban girişli, dokuz metrelik DORUK otobüsünün doğalgazla çalışan tipi Doruk 230DG, İETT tarafından yapılan test sürüşlerini başarıyla tamamladı.

Yaklaşık bir aydır İstanbul Anadolu Yakası'nda İETT seferlerinde test edilen doğalgazlı halk otobüsü Doruk 230DG, İETT'den geçer not aldı.   

Otokar'ın alternatif yakıtlarla çalışan araçlar üzerindeki çalışmalarının en yenisi olan doğalgazlı DORUK 230DG, İETT tarafından halkın hizmetine sunularak bir ay önce deneme seferlerine başlamıştı. Doruk 230 DG İstanbul Anadolu Yakası'nda farklı hatlarda kullanıldı, İETT yetkililerinin beğenisini kazarak test sürüşlerini tamamladı. İETT yetkililerinin deneme sürüşleri sırasında yaptığı değerlendirmelerde, "Doruk 230DG otobüsünün, sürüş seyrinde çok seri ve atak olduğu, kullanımının rahat ve kolay olduğu, duraklara giriş çıkış ve dur kalk manevralarında başarılı olduğu ve rampalarda yüksek performans gösterdiği" yönünde ifadeler yer aldı.  

Gurur Kaynağı

Otokar Ürün Müdürü Burak Soydan, İETT yetkililerinden aldıkları bilgilerden ve olumlu sonuçlardan son derece memnun olduklarını belirterek, "Doruk 230DG otobüsümüzün İETT'nin testlerini başarıyla tamamlaması bizleri çok sevindirdi. Otokar'ın tamamı Türk tasarımcıları ve mühendislerinin eseri olan doğalgazla çalışan Doruk 230DG hepimiz için bir gurur kaynağı olmaktadır. Son yıllarda tüm dünyada trend haline gelen alternatif yakıtlarla çalışan araç üretimi pazarında Otokar'ın da önemli bir yeri olacağına inanıyorum. İETT yöneticileri ve yetkililerine de katkı ve destekleri için teşekkürü bir borç biliyorum" dedi. 

Giderleri Düşürüyor

DORUK 230DG, doğalgazla çalıştığı için diğer yakıtlara oranla daha çevreci. DORUK 230DG, asit yağmurlarına neden olan NOx gazı atılımında yüzde 50; SO2 gazı atılımında ise yüzde 90 oranında azalma sağlıyor.  

DORUK 230DG aynı zamanda daha düşük bir gürültü seviyesine sahip ve işletme giderleri açısından özellikle yakıt maliyetlerinde önemli düzeyde avantaj sunuyor. Bu sayede araç sahipleri, aracın ilk alımdaki ilave maliyetini hızla amorte ederek ilerleyen yıllarda işletme giderlerini düşürebiliyor.
  
İyi Tasarım Ödülü Aldı

DORUK LE otobüsü, 2008 yılında; Design Turkey yarışmasında otomotivde verilen tek ödül olan "İyi Tasarım Ödülü"nü almıştı. DORUK 230DG, Otokar'ın ödül kazanan DORUK LE platformu üzerinde tasarlandı. DORUK 230DG'de 25 oturan, 40 kişi ayakta olmak üzere 65 kişilik kapasite sunulurken, kullanım yerlerine göre farklı yerleşim ve kapasite alternatifleri sağlanabiliyor. Geniş iç hacmi ve büyük yan camları ile yolcular için şehir içinde ferah bir taşımacılık imkanı sunuluyor. Düşük dönüş yarıçapı ve 9 metrelik boyu ile DORUK 230DG, dar caddelerde üstün manevra kabiliyeti sağlıyor, büyük otobüslerin kullanılamadığı veya ekonomik olmadığı alanlarda çağdaş ve modern toplu taşıma çözümleri sunuyor.  

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]