Otokar, 15 bininci "Sultan'ı" banttan indirdi

Son 4 yıldır Türkiye’nin en çok tercih edilen otobüs markası Otokar, midibüs sınıfında tasarladığı Sultan modelinin 15 binincisini banttan indirdi.

Fabrikada düzenlenen  törende konuşan Otokar Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Alptekin, Sultan modelinin Avrupa ve Türkiye\'de büyük beğeni topladığını söyledi. 

Otokar\'ın başarıdan başarıya koştuğunu kaydeden Alptekin, "Bu mutlu günümüzde, başarılarımıza bir yenisini daha ekliyoruz. Son 4 yılda Türkiye\'nin en çok tercih edilen otobüs modeliyiz. Bu kapsamda Sultan modeli de midibüs sınıfında çok önemli bir yere sahip. Bugün de 15 bininci Sultan modelini üretim bandından çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu. 

Alptekin, Otokar\'ın bu sınıftaki ilk aracını 1963\'te ürettiğini anımsatarak, 2002\'de Sultan modeliyle üretime yeniden başladıklarını aktardı. 

Son 6 yıldır Sultan modelinin en çok satılan midibüs olduğunu vurgulayan Alptekin, şunları dile getirdi:

"Türk sermayesiyle, Türk mühendisinin ve Türk işçisinin alın teriyle üretilen Sultan modeli, 12 yıldır Türkiye\'nin dört bir yanında hizmet vermektedir. Ayrıca İtalya, İspanya, Fransa ve Almanya gibi Avrupa\'nın önemli ülkelerinde binlerce yolcu taşımaktadır. Burada çalışan tüm arkadaşlarımızın gayreti söz konusu. Bu sayede 12 yıldır her geçen gün daha iyi satış rakamlarına ulaşıyoruz. Bugün 15 bininci Sultan otobüsünü üretim bandından çıkarıyorsak, burada emeği bulunan herkesin katkısı var.

Bizi 6 yıldır liderliğe taşıyan ve desteğini esirgemeyen müşterilerimize sonsuz teşekkürler."

Konuşmaların ardından 15 bininci Sultan otobüsü alkışlar eşliğinde banttan indirildi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]