Otobüs durağında cinayet

Adapazarı ilçesinde durakta bıçaklı saldırıya uğrayan bir kişi hayatını kaybetti.

Yenidoğan Mahallesi\'ndeki ilçe otobüs garajında meydana gelen olayda iddiaya göre U.K. ile Yunus K. (39) arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma sonucu U.K., Yunus K\'yı vücudunun değişik yerlerinden bıçakladı.

Vücuduna çok sayıda bıçak darbesi alan Yunus K., ambulansla kaldırıldığı Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi\'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Cinayet şüphelisi U.K., polis tarafından gözaltına alındı. Olay yeri inceleme ekibi de saldırının yaşandığı yerde delil çalışması yaptı.

Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından Yunus K.\'nın cesedi, otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu\'na gönderildi.

Cinayet şüphelisinin çeşitli suçlardan kaydının bulunduğu öne sürüldü.

Cinayetle ilgili soruşturma sürüyor.
Adapazarı'nda bir fabrikada işçi olarak çalışan 39 yaşındaki Yunus K.'yi öldüren Uğur K'nin daha önceden bir çok suçtan sabıkasının bulunduğu ve tedavi gördüğü Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden 15 gün önce bırakıldığı öğrenildi. Yakalanan zanlı Uğur K.'nın ifadesinde, öldürdüğü kişiyi tanımadığını; cezaevine girmek için onu bıçakladığı söylediği belirtildi.

Olay Adapazarı Yenidoğan Mahallesi'ndeki Otobüs Garajı'nda dün akşam saat 21.30'da meydana geldi. Bir fabrikada işçi olarak çalışan Yunus K., garajın ortasında Uğur K. tarafından bilinmeyen bir nedenle 16 yerinden bıçaklandı. Saldırıyı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri saldırganı, olayda kullandığı bıçakla gözaltına alırken, Sakarya  Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Yunus K. yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

"Hapise girmem gerekiyordu"

Sorgulanmak üzere polis merkezine getirilen Uğur K.'nın yapılan kimlik sorgulamasında çok sayıda sabıkasının bulunduğu belirlenirken, akli dengesinin yerinde olmadığı ve 15 gün önce İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden taburcu edildiği belirlendi.  Poliste çelişkili ifadeler veren Uğur K.'nin öldürdüğü kişiyi tanımadığı, olay sırasında da Geyve İlçesine gitmek üzere ilçe otobüs garajına geldiği sırada bıçaklayarak öldürdüğü Yunus K. ile karşılaştığını söylediği öğrenildi. Sorgusunda suçlamaları kabul eden Uğur K.'nın, "Hapise girmem gerekiyordu. o nedenle öldürdüm" dediği öğrenildi.

Yunus K'nin boğazını kesip 16 yerinden bıçaklayarak öldüren akıl hastası 24 yaşındaki Uğur K. öğle saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildi. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılacak sağlık kontrolünden sonra adliyeye sevk edilecek.

Adapazarı'nda, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gördükten sonra taburcu edilen ve Donatım İlçe garajlarında karşılaştığı fabrika işçisini bıçakla öldüren Uğur K.’ın davasına devam edildi. Davada olayı gören bir tanık dinlendi.

Olay, 11 Mart 2014 tarihinde meydana geldi. Adapazarı ilçesi Donatım İlçe garajında 39 yaşındaki Yunus Kahya'yı 16 yerinden bıçaklayıp öldüren Uğur K.’ın davasına Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Sanık Uğur K.’ın katılmadığı davada, maktül Yunus K.’nın yakını Yusuf K. ve avukatları katıldı. Mahkemede olay anını gören tanık dinlendi. Tanık Kübra G. verdiği ifadesinde, “Uğur K. diye birini ve maktulü tanımıyorum. İşten 7’de çıktım. Donatım İlçe garajlarında bulunan durağıma gidiyordum. Durağın orada kavga olduğunu gördüm. Gittim. İlk önce maktulle sanık yumruklaştı. Bayağı kavga ediyorlardı. Sanık, ölen şahsı yere yatırdı. Ölen şahıs yapma diye bağırıyordu. Sonra sanığın elinde bıçak gördüm. Sanığın elleri kanlanmıştı. Kanları maktulün üzerine sürdü. Bana dokunanı yakarım diyerek oradan uzaklaştı. Sonra sanığı ileride polisler yakaladı zaten.”

Mahkeme heyeti sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığı raporunun alınması, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları 16 Mayıs 2014 tarihli raporun beklenmesi ve Uğur K.’ın kaçma şüphesi göz önünde bulundurarak tutukluluk halinin devamına karar verdi. Dava ileri bir tarihe ertelendi.

Adapazarı'nda bir fabrikada işçi olan 39 yaşındaki Yunus K., daha önce birçok suçtan sabıkası bulunan ve tedavi gördüğü Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden bırakılan 24 yaşındaki Uğur K. tarafından ilçe otobüs garajında 16 yerinden bıçakla öldürülmüştü.

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden taburcu olduktan sonra Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde bir kişiyi öldüren sanığa müebbet hapis cezası verildi.

11 Mart 2014 tarihinde Adapazarı ilçesi Donatım İlçe Garajı'nda 39 yaşındaki Yunus Kahya'yı 16 yerinden bıçaklayıp öldüren Uğur K.’nin davasına Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Sanık Uğur K.'nin geniş güvenlik önlemleri altında getirildiği duruşmaya Yunus Kahya'nın yakınları katılmadı. Mahkeme heyeti, sanığı 81/1’den müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Adapazarı'nda bir fabrikada işçi olan 39 yaşındaki Yunus Kahya, daha önce birçok suçtan sabıkası bulunan ve tedavi gördüğü Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden bırakılan 24 yaşındaki Uğur K. tarafından ilçe otobüs garajında 16 yerinden bıçakla öldürülmüştü.

Cinayet anında akli dengesi yerindeydi raporu üzerine ömür boyu hapis cezası...

Adapazarı'nda geçen Mart ayında 39 yaşındaki Y.K'yı boğazını keserek öldüren, daha sonra psikolojik rahatsızlıklar nedeniyle son 8 yılda 18 kez hastaneye yattığı belirlenen 24 yaşındaki U.K.’a, Adli Tıp'tan 'Kişide ceza sorumluluğunu etkileyecek herhangi bir akıl hastalığı ya da zayıflığının saptanmadığı' raporu üzerine ömür boyu hapis cezası verildi. Avukatı karara itiraz ederken, "Müvekkilim tedavi gören akıl hastası" dedi.


Olay, Adapazarı'nda 11 Mart tarihinde meydana geldi. Daha önce birçok suçtan sabıkası bulunan ve tedavi gördüğü Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden olaydan 1.5 ay kadar önce bırakılan U.K., fabrika işçisi 39 yaşındaki Y.K.’yı bıçakla 16 yerinden bıçakladıktan sonra boğazını keserek öldürdü.

Gözaltına alınan U.K., ilk ifadesinde, "Hapise girmek gerekiyordu. O nedenle öldürdüm" dedi. Daha sonra da tutuklandı.  

Sakarya 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi, cinayet sınığını akli dengesinin tespiti için Bakırköy Prof.Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk etti.

"CEZAİ EHLİYETİ VAR"

Hastanedeki 7 uzmandan oluşan sağlık kurulu, cinayet sanığı U.K. için hazırladığı 2 sayfalık raporda,  daha önce son 8 yılda 18 kez hastaneye getirilen ve daha önce 'Askerliğe elverişsiz' raporu olan sanığın madde ve alkol bağımlısı olduğunu belirtti. Kurul, sanığın cinayeti işlediği sırada cezai sorumluluğunu etkileyecek herhangi bir akıl hastalığı ya da zayıflığı saptanmadığını bu nedenle cezai sorumluluğunun tam olduğuna dair rapor verdi.


Bu rapor üzerine de Sakarya'daki mahkeme ilçelere giden otobüs durağında bekleyen tanımadığı 3 çocuk babası Y.K.’yı boğazını keserek 16 yerinden bıçaklayarak öldüren U.K.’a ömür boyu hapis cezası verdi. Sanık avukatı ise, "Müvekkilim tedavi gören akıl hastası" diyerek bu karara itiraz etti.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]