ÖSS'de Katsayılar Kaldırılacak!

Özellikle meslek liselerinin kabusu haline gelen katsayılar değişiyor. İşte değişikliğin yapılacağı tarih;

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ÖSS sisteminde yapılacak değişikliklerle ilgili konuştu. Özcan katsayı değişiklikleriyle ilgili düzenlemenin 2010 yılında olacağını söyledi.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, toplantıda 2009 ÖSS'de uygulanacak çok küçük değişiklikleri ele alacaklarını ancak bu değişiklikler arasında katsayı değişikliğinin bulunmadığını söyledi.

Değişiklik Seneye

Katsayı değişiklikliği için 2010 ÖSS'yi öngördüklerini anlatan Özcan, "ÖSS deyince sadece katsayıyı anlayanlar 'katsayı bu Perşembe kalkacak' diye yazmış ama doğru değil. Genel Kurul'da katsayıyı değiştirecek bir öneri görüşmeyeceğiz. Perşembe günü bizim yapacağımız çok küçük değişiklikler. Ancak önümüzdeki yıl katsayı konusundaki değişiklik gerçekleşebilir. Bununla ilgili çalışma takvimini de Perşembe günü netleştireceğiz. Ancak değişiklik seneye" diye konuştu.

Meslek liselilere uygulanan farklı katsayı uygulamasının, bu liselerin gelişimini önlemeyecek bir hale getirileceğini ifade eden Özcan şunları söyledi: "Halen, üzerinde çalıştığımız ÖSS sistemi ile üniversiteye giriş daha çağdaş bir hale gelecek ve sorunlar kendiliğinden çözülecek"

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]