ÖSS Öğrencilerine Uyarı!

ÖSYM Sakarya ve Hendek Sınav Merkezi Yöneticiliklerinden yapılan açıklamada, 15 Haziran 2008 Pazar günü gerçekleştirilecek ÖSS'de Sakarya'dan 16 bin 290 adayın sınava gireceği belirtildi.

Açıklamada, ÖSS'ye girecek adayların, sınava girecekleri yeri mutlaka sınav gününden önce görmeleri ve sınav kimliğini, özel bir kimlik belgesini yanlarında bulundurmaları istendi.

ÖSYM Sakarya Sınav Merkezi Yöneticisi Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın ve ÖSYM Hendek Sınav Merkezi Yöneticisi Prof. Vahdettin Sevinç tarafından ortak yapılan açıklamada, adaylardan 14 bin 894 kişinin Sakarya merkez, bin 396 kişinin ise Hendek'te sınava gireceği belirtilerek, "Sınav, ilimizde 47 bina, 791 salonda gerçekleştirilecek. Sınavlarda 791 salon başkanı ve 850 gözetmen görev yapacak. Sınav 09.30'da başlayıp, 3 saat sürecek. Sınav başladıktan sonra adaylar ilk 1.5 saat içinde salondan çıkamayacak" denildi.

Sınav Giriş Belgeleri eline ulaşmayanların öncelikle PTT merkezine giderek belgelerini soruşturmalarını isteyen yetkililer, "Gelmediğinden emin olanlar Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsündeki ÖSYM İl Temsilciliği Bürosundan yeni belge çıkartabilecekler. Yanında cep telefonu bulunan adaylar kesinlikle binalara alınmayacak" dedi.

Adayların kendilerine gönderilen belgelerdeki açıklamaları ve görevlilerin uyarılarını dikkate almaları gerektiğini vurgulayan yetkililer, ailelerin adayların heyecanını artırıcı davranışlardan sakınmalarını, vatandaşların da, bu konuda her zamanki gösterdikleri hassasiyeti, sınav öncesinde, sınav sırasında ve sonrasında da sergileyerek, sorunsuz bir sınav olmasına katkılarını beklediklerini kaydettiler.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]