Osmanlıca kurslarına ilgi büyük

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasında imzalanan protokol ile Sakarya’da başlayan Osmanlı Türkçesi Kursları 2. Dönem Sertifika töreni, Katre Eğitim ve Araştırma Derneği binasında yapıldı.

Dernekte düzenlenen sertifika törenine, Hayrat Vakfı Sakarya Temsilcisi Abdurrahman Kemaloğlu, Katre Araştırma ve Eğitim Derneği Başkanı Üzeyir Cesur, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Sedat Aydın, Sakarya İl Müftü Yardımcısı Muhammet Suiçmez, Sakarya Osmanlı Türkçesi Kursları Koordinatörü Çağlayan Yeşilot, kurs hocaları ve kursiyerlerin katılımı ile gerçekleşti.

Törende bir konuşma yapan Katre Araştırma ve Eğitim Derneği Başkanı Üzeyir Cesur, “Bugün 2’inci dönem kurslarımızın sertifika törenini yapıyoruz. Sakarya’da bugüne kadar 479 kursiyerimiz sertifika aldı. Protokol kapsamında ayrıca Kur’an-ı Kerim ve Tecvit Kurslarından da 35 kişi sertifika aldı. 3’üncü dönem kurslarımız 4 Mart 2013 Pazartesi günü dernek binamızda başlayacak. Şimdiye kadar 200’e yakın kişi kurs için başvuruda bulundu. Ücretsiz olan kurslarımıza katılmak isteyen herkes, www.osmanlicaegitim.com adresinden veya derneğimize şahsen başvurabilirler” dedi.

"65 bin kişi Osmanlıca okuyup yazabilecek seviyeye geldi"


Törende bir konuşma yapan Hayrat Vakfı Sakarya Temsilcisi Abdurrahman Kemaloğlu, "Böylesine güzel bir günde güzide bir toplulukla beraber olmak çok güzel. Bugüne kadar düzenlediğimiz kurslarımızda ülke genelinde 65 bin kişi Osmanlıca okuyup yazabilecek seviyeye geldi. Bütün bu kurslar açılmadan önce Osmanlı Türkçesi, ya da Halk arasındaki kullanımı ile Osmanlıcanın zor olduğu kanaati vardı. Biz de \'Osmanlıca öğrenmek kolaydır\' cümlesiyle başladık ve kursiyerlerimiz de bunun böyle olduğunu gördüler. Sakarya’da ki kurslarımıza öncülük eden Katre Eğitim Araştırma Derneğine, kurs hocalarımıza ve ecdadımızın mirasına sahip çıkan siz değerli kursiyerlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Kursların 4 kur üzerinden yapıldığını kaydeden Sakarya Osmanlı Türkçesi Kursları Koordinatörü Çağlayan Yeşilot ise, “Özellikle Üniversite gençlerimizin kurslarına yoğun bir ilgi göstermesi bizleri memnun ediyor. Edebiyat, Tarih, Sosyoloji, İlahiyat, İktisadi ve İdari Bilimler ile ilgili öğrencilerin yanısıra çeşitli meslek gruplarında olan Sakaryalılar da kurslarımıza yoğun ilgi gösteriyor. Sakaryalılar tarihine ve kültürüne sahip çıkma şuuruyla katılım gösteriyorlar” dedi.

Osmanlıcada kolay metinler, Osmanlıca Türkçesi İmlası, Osmanlıca\'da Arapça-Farsça Kurallar ve Osmanlıca Arşiv Metinleri okuma adı altında kursların 4 kur üzerinden verildiğini kaydeden Yeşilot, kursa katılmak isteyen tüm Sakaryalıları Mecidiye Cami karşısında bulunan Katre Eğitim ve Araştırma Derneğine beklediklerini belirtti. Yapılan açıklamaların ardından Sakarya\'da ikinci dönem kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi. Sertifika töreni sırasında kısa bir açıklama yapan Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Sedat Aydın kendisinin de Tarih mezunu olduğunu ve üniversite yıllarında Osmanlıca gördüğünü ancak bilgilerini tazelemek adına kurslara kayıt yaptıracağını söyledi.

11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]