Osmanlı Kültürü, Hendek'te Yeniden Yaşanıyor

Hendek Belediyesi, Başpınar Mahallesi Devlet Hastanesi arkasındaki alana Osmanlı kültürünün hakim olduğu çadır kurdu.

Yaklaşık 120 metrekarelik kapalı alana sahip çadır eski Osmanlı paşalarının oturduğu, istişare ettikleri çadırlardan esinlenerek yapıldı.

İçersinde yer minderleri, kuştüyü yastıklar, 25 adet masa 72 adet tabure bulunuyor. Sedir koltuklarda oturacak insan sayısı ile birlikte  yaklaşık 120 kişi aynı anda çadırda oturabilme imkanına sahip. Bu nedenle ileride çadır içersinde aile içi nikah törenlerin düzenlenebilecek.
Hiçbir Masraftan Kaçınılmamış

Perdeler ve koltuk minder kılıflarındaki motiflerde Osmanlı hat sanatının izlerine rastlanırken, ışıklandırma olarak da eski usul gaz lambaları yeni usul enerjiyle birleştirilmiş duvara asılmış. Etrafı çimenlerle çevrili mini çay bahçesinde çay, meşrubat ve dondurmanın yanı sıra yayık ayranı ve sıcak gözleme yapılarak vatandaşın hizmetine sunulacak.

Bahçeyi ziyaret edecek aile bireyleri için hiçbir masraftan kaçınmayan Hendek Belediyesi çocukların eğlenebilecekleri mini oyun parkı ve tuvalet ihtiyacını da giderdi.
Yakında Hizmete Açılacak

Çadır etrafında çimenler içersinde isteyen nargilesini tüttürebilecek. Ancak yasa gereği çadır kapalı alanlar dahilinde olduğundan çadır içersinde tütün ve tütün mamullerinin tüketimi yasak. Çadırın bu mekanda yapılması en çok mahalle sakinlerini sevindirdi. Zira çadır öncesi çimenlik olan bu yer tinercilerin  ve alkol müptelalılarının mekanı olmuştu.

Çadırın ufak tefek eksikliklerinin giderilmeye çalışıldığı, yakında halkın hizmetine açılacağı öğrenildi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]