Osmanlı geleceğine ışık

Karasu’da Osmanlı Eğitim Ocakları’nın 2 Ocak’da Organize ettiği Mevlid Kandili programına katılan Prof. Dr. Ebubekir Sofoğlu yoğun istek üzerine tekrardan 21 Ocak Çarşamba Günü saat 19:00’da Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abonoz Lisesi Konferans salonunda sunumlarını ve konuşmalarını, gerçekleştirdi.

Demirtürk katılımcılara teşekkür etti

Karasu’da Osmanlı Eğitim Ocakları’nın 2 Ocak’da Organize ettiği Mevlid Kandili proğramına katılan Prof. Dr. Ebubekir Sofoğlu yoğun istek üzerine tekrardan 21 Ocak Çarşamba Günü saat 19:00’da Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abonoz Lisesi Konferans salonunda sunumlarını ve konuşmalarını, gerçekleştirdi. Katılım yoğunluğunun hakim olduğu konferasta Karasu Osmanlı Eğitim Ocakları İlçe Başkanı Adem Demirtürk “ katılım yoğunluğu ile birlikte gerçekleştirdiğimiz konferansımızda Osmanlı Asıl Nasıl Yıkıldı başlıklı tarih anlatımını sergileyen Prof. Dr. Ebubekir Sofoğluna, Osmanlı Eğitim Ocakları genel sekreteri Fatih Sarman’a, Osmanlı Eğitim Ocakları genel teşkilat başkanı Hasan Dişli’ye, Osmanlı Eğitim Ocakları disiplin kurulu başkanı Süleyman Sağlam’a, Sakarya Osmanlı Eğitim Ocakları il Yönetim kurulu üyelerine, Osmanlı Eğitim Ocakları il kadın kolları başkanı Nevin Hanım’a, Saadet Partisi karasu ilçe başkanı Oğuzhan Coşkun’a, Karasu Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Kadir Şentürk’e, Karasu Alperen Ocakları İlçe Başkanı Mustafa Özcan’a, Kuran’ı Kerim ve ilahi dinletisi ile bizleri mest eden Serdivan Osmanlı Eğitim Ocakları ilçe başkanı Bülent Şengül’e, Karasu Ziraat Odası Başkanı Fikri Hordoloş’a, Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu’na, Karasu Belediye Meclis Üyelerine, Değerli büyüğümüz Tuna Eren’e, Karasu Osmanlı Eğitim Ocakları İlçe Teşkilatıma ve Katılımı İle Bizleri onurlandıran herkese teşekkür ediyorum”dedi.

Osmanlı gerçeğine ışık tuttu

Sofuoğlu, “Osmanlı, 624 yıl boyunca adaleti, huzuru, eşitliği sağlamış Dünyanın en büyük markasıdır” dedi. \'Balkanlar\'da Osmanlı Medeniyeti\' görüşlerini dile getiren Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, süper güç olarak tarihte 4 büyük isimden söz edilebileceğini dile getirerek, "Bunlar, ABD, İngiltere, Osmanlı ve Roma İmparatorluğu\'dur. Aralarından yalnızca Roma ve Osmanlı İmparatorluğu uzun soluklu olmuştur. Aslında Cengiz Han ve Büyük İskender de dünyanın önemli bir bölümünü çiğnemiş olmasına rağmen bir sistem oluşturamadığı için kalıcı olamamıştır. Bugün \'markamız yok\' diye hayıflanıyoruz. Oysa, 24 milyon kilometrekarede hüküm sürmüş dünyanın en önemli markasıdır" dedi. Türklerin malını satamaması, Osmanlı markasının ortadan kaldırılması için Özellikle Katolik Hıristiyanların Balkanlar\'da yoğun şekilde propaganda yaptığını vurgulayan Sofuoğlu, "Batı Balkanlar\'da şunu söylüyor: Osmanlı sizi geri bıraktı, astı kesti ve sizi zorla Müslüman yaptı. Bunlar bütünüyle yalandır arkadaşlarım. Bunlarının tamamının yalan olduğunu sadece Balkanlarda Osmanlı\'nın yaptığı eserlerden bile anlamak mümkündür. Ama ne yazık ki, kendi tarihini küçük gören, \'Osmanlı, Ermeni katliamı yaptı\' diyen hastalıklı bir beyin yapısına sahip olan tarihçilerimiz var. Osmanlı, 624 yıl boyunca adaleti, huzuru, eşitliği sağlamış Dünyanın en büyük markasıdır" şeklinde konuştu.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]