Ortaokuların sınav heyecanı

Türkiye genelinde bu yıl ilk kez yapılan ve sadece 8’inci sınıfların girdiği merkezi sınav, Sakarya’da 203 ortaokulda yapıldı. Sakarya\'daki sınavlara 14 bin 577, 8’inci sınıf öğrencisi katıldı.

Adapazarı ilçesi Ozanlar Mahallesi Şehit Mustafa Özen İlkokul ve Ortaokulu\'nda ise ilkokulda okuyan minikler ders işlerken abileri karşı binada merkezi sınavda ter döktü. Yağmur altında çocuklarının sınavdan çıkmasını bekleyen veliler de çocuklarına dualar ile destek oldu. Sınava giren öğrenciler sınav sisteminin güzel olduğunu söylerken, matematik sorularında zorlandıklarını belirtti.

Çocuğunun sınavdan çıkmasını bekleyen Nezahat Nalbantçı isimli veli sınav sistemiyle ilgili, “Sınav sistemini çok iyi görüyoruz çünkü çocuklar bir kerede girip sene sonunda tek stres yaşıyorlardı şimdi birkaç sınav yapıldığı için daha iyi olacağını, daha rahat çalışıp kendilerini daha rahat toparlayacaklarını düşünüyorum” dedi.

"
Çocuklar haklı olarak tedirginler, iyi bir okula gitmek istiyorlar"

Aynı okulda kızının sınavdan çıkmasını bekleyen Fethiye Geçererdem, “Çocuklar haklı olarak tedirginler, iyi bir okula gitmek istiyorlar. En ufak bir hataları geleceklerini etkileyecek o yüzden çocuklar şu an çok tedirginler ve bu bize de yansıyor. Her kimin çocuğu varsa Allah kolaylık versin. Çocuklarının arkasında olsunlar başarı ya da başarısızlık onları etkilememeli bence daha ikinci sınavları var, okul notları var. Bütün öğrenci ve velilere kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Öğrenciler yeni sınav sisteminden memnun

Sınavdan çıkan öğrencilerden Rabia Sağlık, “Sınav güzeldi, aralarda dinlenme şansımız vardı. Hepsi bir arada olunca kafamız karışıyordu” dedi. İlayda Kübra Adıdilmen ise, “Güzeldi, sürelerde gayet iyiydi. Matematik sınavında biraz zorluk çektik” ifadelerini kullandı. Matematik sorularından şikayet eden Lisa Turgut, “Heyecanlandım ama sınav sistemi güzel. Özel okullarda not şişirme durumu bizim için kötü oluyor” dedi. Beyza İspiroğlu isimli öğrenci de, “Sınav güzel geçti ama matematikte zorlandık. Heyecan vardı biraz ama sınava girdikten sonra geçti" dedi. Emirhan Örhaydar ise, “Sınav iyiydi, biraz stres vardı ancak iyiydi. Soru başına zaman da çok Matematik biraz kötü geçti ama yine de iyi bekliyorum” şeklinde konuştu.

"
Eşit olsun diye uygulanan bir şey ama çok da eşit olduğunu düşünmüyoruz"

Kızı sınava giren Sevtap Morkaya isimli veli de, “Sınav sistemini çok olumlu bulmuyoruz aslında veliler olarak ama sınavların oturum oturum yapılması çok güzel bir şey. Çocukların heyecanı açısından güzel ama bazı endişelerimiz var bu konularda. Eşit olsun diye uygulanan bir şey ama çok da eşit olduğunu düşünmüyoruz bazı konularda. Özel okulların okul puanlarını yüksek vermesi bizi rahatsız ediyor. Bu şekilde olması, kendi sınıflarında olması çok güzel bir şey ama bazı düşüncelerimiz var. Sürelerin yarım saat olması biraz kötü” dedi.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ise sınavlarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tüm tedbirleri aldıklarını anlatarak, "Bugünkü sınavda çocuklarımız Türkçe, Matematik ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavlarına girdi. Yarın ise Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve İngilizce sınavı yapılacak" dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]