Ortaokul ve lise öğrencilerinden Özgecan için yürüyüş

Sakarya\'da okuyan ortaokul ve lise öğrencileri Mersin’in Tarsus ilçesinden katledilen üniversite öğrencisi için yürüyüş düzenledi.

Mersin\'in Tarsus İlçesi\'nde hunharca öldürülen Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1\'inci sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan\'ın katledilmesini protesto etmek için Sakarya’da okuyan ortaokul ve lise öğrencileri bir yürüyüş düzenledi. Çark Caddesi başında toplanan yaklaşık 30 kişilik grup slogan atarak Çark Caddesi sonuna kadar yürüdü. Yürüyüş sonrası bir basın açıklaması yapan Elif Merve Mil, “ Bugün Türkiye\'yi yasa boğan ve Suphi Altındöken tarafından vahşice öldürülen Özgecan Aslan ve bütün katledilen kadınlar için burada bulunmaktayız.

Özgecan Aslan, henüz 20 yaşında üniversite öğrencisi genç bir kadındı. Mersin\'de evine gitmek için bindiği aracın şoförü ve arkadaşları tarafından tecavüze uğradı, öldürüldü ve cesedi yakılarak dere kenarına atıldı. Özge\'ye bunu yapanların tutuklandıktan sonra 1-2 yıl yiyerek serbest kalmasını değil, müebbet hapis ile cezalandırılmasını istiyoruz. Taciz, tecavüz, şiddet, savaş ve gerici saldırılarla hayatlarımız kuşatılıyor. Biz kadınlar, kadın ölümlerinin, kadın kayıplarının, kadın tecavüzlerinin, kadın esaretinin sistematik bir şekilde sürdüğü bu erkek egemen sistemde bu yalanı yaşamayacağız. Bize dayatılan yaşamlara, bize dayatılan evliliklere, bize dayatılan şiddete boyun eğmeyeceğimiz. Öldüren sevgi istemiyoruz. 12 yıllık dönemde yüzde bin 400 artan kadın katliamlarına gücümüzü göstermeliyiz. Bugün bir kez daha tacize, tecavüze şiddete karşı susmuyoruz haykırıyoruz. Kadın katliamına karşı başta kadınlar olmak üzere toplumun tüm kesimlerini sesini yükseltmeye ve örgütlenmeye çağırıyoruz. Özgecan Aslan ve tüm kadınların hesabını soracağız. Canımızı sokakta bulmadık ama sokakta arayacağız” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]