Ormanlık Alana Çöp Dökmek Yasak!

Açık arazide çöp atmak veya çöp bırakmak yasaktır.

Şişe kırıkları, teneke kutuları, plastik malzeme ve başka çöpler doğayı çirkinleştirmekte ve doğayı yaşamayı engellemektedir. Aynı zamanda bunlar hem insanlar hem de hayvanlar için zararlı olabilir.

Milletin aklına ilk olarak çöpler dökecek yer olarak ya deniz kenarındaysa deniz geliyor, büyük bir nehrin kenarındaysa nehir geliyor veya orman geliyor. Halbuki denize, nehire veya ormanların içerisine terk edilen, dökülen çöplerin insan sağlığını, çevre sağlığını ne kadar ağır şekilde tehdit ettiğini ancak birtakım neticelerini gördüğümüz zaman anlayabiliyoruz.
Halbuki ormanın içerisine dökülen çöplüklerin sadece yangına imkan hazırlamadığını böyle bir vasat oluşturmadığını bunun çok daha ağır neticelerini yarın öbür gün toplumun ödeyeceğini, bunun faturalarının bir gün toplumun önüne konulacağının bilincinde olmamız lazım. Bu çöplüklerden sızan ağır metal içeren yer altı sularına karışan sular bizim evimizdeki içtiğimiz sulara karışıyor. Oradaki çöplüklerde beslenen hayvanların etini sütünü yiyen insanlarımızın çok ciddi ve kalıcı sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olduğu gerçeğini pek çoğumuz ne yazık ki bilemiyoruz, göremiyoruz veyahut da ki en azından görmek istemiyoruz.

Bölge müdürlüğü orman arazilerine çöp dökenlere karşı amansız bir mücadele başlatmıştır. Halkımızın da bu konuya duyarlı olmasıyla bu olayın tamamen önüne geçilecektir.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]