Ormanlar, Artık Gelir Sağlayacak

Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Yıldız, vatandaşların Orman Bölge Müdürlüğü'nden alacakları izinle ormanlarda yetişen meyve ve çiçekleri toplayarak maddi gelir elde edebileceklerini söyledi.

Yıldız yaptığı açıklamada, ormanların gelir kaynağı olduğunu ifade ederek, “Vatandaşlarımız ormanlarda yetişen meyve ve çiçekleri Orman Müdürlüğü'nden izin alıp toplayarak maddi gelir elde edebilir. Sakarya içinde bulunduğu coğrafik ve klimatik koşullar sayesinde çok zengin bir bitki örtüsüne sahiptir. Orman kaynaklarımızı oluşturan bu bitkilerin odunlarından yararlandığımız gibi meyvesi, tohumu, kökü, yumrusu, çiçeği, reçinesi gibi bölümlerinden de yararlanılmaktadır. Odun dışı orman ürünleri olarak adlandırdığımız bu ürünlerin bir kısmı boya, parfümeri, ilaç, kozmetik ve kimya gibi sanayi dallarında kullanılmakta diğer bir kısmı da ihraç edilerek ülkemize önemli miktarda döviz geliri sağlanmaktadır” dedi.
Ormanların içinde yetişen birçok tali ürünün bilinçsizlik nedeniyle çürüyüp boşa gittiğini belirten Yıldız, “Ormanlarımız içinde yetişen ıhlamur, kestane, reçine, tanen, sığla yağı, defne yağı, defne yaprağı, mantar, çam fıstığı, keçi boynuzu (harnup), somak, çehri, mahlep, kitre (geven), meyankökü, adaçayı, menengiç, salep vb. sayılamayacak denli çok ürünle insanoğlunun yararlandığı en büyük doğal kaynaktır. Vatandaşlarımız ormanlarda yetişen meyve ve çiçekleri Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğünden alacakları izinle toplayıp satabilirler. Milli servetimiz olan bu tali ürünlerde ormanlarımızda heba olmaktan kurtulur. Vatandaşlarımıza da bir gelir sağlamış olur” diye konuştu.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]