Ormancılar, Bayramı Ormanda Geçirdi

Bayramı ormanda geçiren görevliler, kaçakçılara göz açtırmadı. Sakarya Orman Bölge Müdürü Hasan Yıldız, Kocaeli ve Sakarya'da ormanların bayramda da sıkı bir şekilde korunduğunu söyledi.

Yıldız, yaptığı açıklamada, bayramda işletme şeflerinin görev başında olduğunu belirterek, "Bizim en büyük bayramımız ormanlarımızı korumaktır." dedi.

Altı ekibin orman envali kaçakçılığı yapılabilecek yollarda sürekli devriye gezdiğini kaydeden

Yıldız, şu bilgileri verdi: "Kaçakçılar, çoğunlukla özel günleri tercih ederler. Bu günlerde yeterli tedbir alınmadığını zannederler. Oysa biz her zaman olduğu gibi bayram gibi özel günlerde de görevimizin başındayız. Ekiplerimiz dönüşümlü olarak ormanları 24 saat aralıksız denetler. Bu sebeple hiç bir kaçakçı, güvenlik önlemlerinden olsa gerek orman envali kaçırmaya cüret edememiştir. Orman muhafaza memurları görevlerini hakkıyla yerine getirmektedir. Canı pahasına ormanı korumaktadır. Ormanlarımız var olduğu sürece, biz sürekli görevimizin başındayız."

Yılbaşı yaklaştığı için güvenlik önlemlerini artıracaklarını dile getiren Yıldız, özellikle çam ağaçlarının koruma altına alınacağını, bir tek çam ağacının kesilmesine müsaade etmeyeceklerini sözlerine ekledi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]