ORKÖY arıları bal verdi

2013 yılı Nisan ayı içerisinde Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü tarafından verilen 6 farklı türde ORKÖY projesinden bir tanesi olan Fenni Arıcılık kredilerini kullanan üreticiler, şimdiden aldıkları kredileri ödeyecek geliri elde ettiler.

Hendek Orman İşletme Müdürlüğü Hendek Merkez Şefliği\'ne bağlı Kazımiye köyünde ORKÖY Kredisi alan Mustafa Çan ve Medet Çan isimli üreticiler, ORKÖY kredilerinin gerek geri ödemesiz dönem ve uzun vadeli olması ve gerekse çok düşük faizli olması, özellikle de yüzde 25’lik kısmının Hibe Kredi şeklinde olması nedeniyle çok cazip olduğunu belirttiler.

Henüz ödeme aşamasına da gelinmediğini kaydeden üreticiler, ilk ödeme tarihinin 2014 yılı Mayıs ayı olduğu düşünülürse, ürün alınmasıyla birlikte ORKÖY\'e ödenecek kredi miktarı kadar şimdiden gelir elde ettiklerini söylediler.

"2014 yılı içinde artan miktarlarda Fenni Arıcılık talepleri gelmektedir"

Hendek İşletme Şefi Şamil Doğru ise, dağıtılan kredilerden köylünün çok memnun olduğunu ve kendilerine devamlı olarak bu şekilde kredi taleplerinin geldiğini belirtti. ORKÖY Şube Müdürü Turgut Çangır, “2013 yılında toplam 3 milyon 565 bin 107 TL olarak belirlenerek dağıtımı yapılan kredi ödeneğinin yaklaşık 400 bin TL olan bölümü Fenni Arıcılık kredilerinde kullandırıldı. 2014 yılı içinde artan miktarlarda Fenni Arıcılık talepleri gelmektedir. 2014 yılı bütçemizin belirlenmesiyle birlikte, hangi kredi türünden ne miktarda kredi verileceği yeni yılın başında kesinlik kazanacaktır ancak ORKÖY hizmetleri yeni projelerle artarak devam edecektir" şeklinde konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]