Orhan Ünver'den Sapanca uyarısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Orhan Ünver, Sapanca Gölü kenarında düzenlediği basın açıklamasında Sakarya Büyükşehir Belediyesi\'ni göreve davet ederek göl kenarında biriken pisliklerin temizlenmesini istedi. Su seviyesinin yükselmesi ile pisliklerin göle karışacağına dikkat çeken Ünver, “Su yükseldiği zaman çok geç olabilir” dedi.

MHP Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Orhan Ünver’in Sapanca Gölü kenarında düzenlediği basın açıklamasına; MHP Sapanca Belediye Başkan Adayı Oya Arapoğlu ve MHP Sapanca İlçe Başkanı Berat Taner de katıldı.

Orhan Ünver, burada yaptığı açıklamada, “2 Ocak 2014 tarihinde MHP Sakarya Milletvekilimiz Münir Kutluata, TBMM Başkanlığına bir araştırma önergesi verdi. Bu araştırma önergesinde başta Grup Başkan Vekilimiz Oktay Vural olmak üzere 20 milletvekili arkadaşımızın imzası bulunuyor. Bu soru önergesinde milletvekillerimiz, Meclis\'te Sapanca Gölü’nün neden bu hale geldiğinin görüşülmesini istiyor” dedi.

30 Mart’a kadar yağmur veya kar yağabileceğine dikkat çeken Ünver, şu ifadeleri kullandı:

"Gölün suyu şu an bulunduğu seviyeden daha fazla yükselebilir. Göl suyu yükseldiği zaman şu an gördüğünüz pislikler de suyun içerisinde kalacak. Tamam, göle sahip çıkamıyorsunuz. Büyükşehir Belediye Başkanına sesleniyorum. Göl için hiçbir şey yapamıyorsunuz. TÜPRAŞ özelleştirilirken gölden kullanılan sanayi suyunu bir karara bağlayamadınız. Şu gölün etrafını temizlemeye de mi gücün yetmiyor? Bu kış mevsiminde gölün suyu yükselmeden gölün etrafının temizlenmesi gerekiyor. Su yükseldiği zaman çok geç olabilir."
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]