Orhan Ünver, "Mahalle olan köyler, eski statüsüne dönecek"

MHP Sakarya Milletvekili Adayı Orhan Ünver, Geyve’nin Eşme, Doğantepe ve Burhaniye Mahallesi\'nde vatandaşlarla kahve sohbetine katıldı.

Geyve İlçesine bağlı Eşme, Doğantepe ve Burhaniye Mahallesi halkıyla akşam saatlerinde kahve sohbetine katılan MHP Sakarya Milletvekili Adayı Orhan Ünver MHP iktidarında hiçbir hizmet ayırımı yapmayacaklarına vurgu yaptı. Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya Milletvekili Adayı Orhan Ünver, partisinin Geyve İlçe Başkanı Tahsin Kolat, yerel seçimlerde Geyve Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Kır ve beraberindeki partililer ile birlikte akşam saatlerinde mahalle programına katıldı.

“Köy iken mahalle olan yerleri eski statülerine kavuşturacağız”

İktidar partisinin çıkardığı Büyükşehir yasası ile Sakarya, özellikle ilçe ve köylerin birçok hakkını kaybettiğini dile getiren Orhan Ünver, “MHP iktidarında, bizim çıkartacağımız Büyükşehir yasası ile ilçe ve bağlı bulundukları mahalleleri rahata kavuşturacağız. Kapanan beldeleri tekrar açıp, daha önce köy olan mahallerimizi, eskiden yararlandıkları tüm haklarını geri kazandıracağız” dedi.

“Merkezdeki mahalleler neyse köylerimizde aynı olacak”

Diğer ilçe ve mahallelerdeki gibi Geyve’nin Eşme, Doğantepe ve Burhaniye’deki vatandaşların, Sakarya merkezindeki ilçeler ve mahallelerin ödediği su parasının aynı olmasına dikkat çeken Ünver, “Şehir merkezine gelen hizmet, maalesef köylerimize gelmiyor. Fakat aynı su parası alınıyor. Bu adaletsizlikten başka bir şey değil. Biz iktidara geldiğimiz zaman, bu ayrımcılığı kesinlikle ortadan kaldıracağız. Merkezdeki mahalleye ne hizmet geliyorsa, aynı hizmeti köylerimize de sağlayacağız” diye konuştu.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]