Orhan Ünver asker mevlidine katıldı

MHP Sakarya Milletvekili Adayı Orhan Ünver, Geyve\'nin Umurbey Mahallesi\'nde Onurcan Yavuz’un Asker mevlidine katıldı.

1400\'lü yıllarda kurulan askeri bir köy

Bayır çamur demeden çalışmalarına hız veren Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya Milletvekili Adayı Orhan Ünver, Geyve İlçesi ziyaretleri kapsamında; İstanbul\'un fethinde Fatih Sultan Mehmet\'in yanında savaşa katılan Umur isimli bir komutan tarafından 1400\'lü yıllarda kurulan Umurbey Mahallesi’ni (Köyü) ziyaret etti.

Asker mevlidinde nohutlu bulgur pilavını da tattı

Umurbey’de yaşlı, genç ve çocukların yoğun sevgisiyle karşılanan Orhan Ünver, burada, vatani görevini tamamlamak üzere Erzincan’a gidecek olan Onurcan Yavuz’un asker Mevlidine de katıldı. Ünver, üç ayların girişinde yapılan pilavların cami avlusunda yenmesi geleneği devam eden Umurbey’de kendisine ikram edilen nohutlu bulgur pilavını da tattı.

Umurbey yine köy olacak

Partisinin Geyve İlçe Başkanı Tahsin Kolat ve Geyve Belediye Başkan Adayı Mehmet Kır ile partililerinde eşlik ettiği Umurbey ziyaretinde yıllardır köy olan ve Büyükşehir yasası ile mahalle olan bütün köyleri, MHP iktidarında eski haklarını geri verileceğini dile getiren Orhan Ünver, “MHP’nin Büyükşehir yasasıyla, mahalle olan köylerimiz yine köy olacak, su saatleri sökülecek ve rahat bir nefes alacaktır” dedi. 
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]