Örgüt Lideri Demir Leydi için 156 yıl hapis isteniyor!

Sakarya Olay Gazetesi\'nin sahibi 35 yaşındaki Elif Demir K. hakkında, işadamlarına şantaj yapıp tehditle kazanç sağladığı iddiasıyla 156 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Örgüt içinde "Demir Leydi" olarak bilinen Elif Demir K., ocak ayında tutuklanmıştı

Sakarya’da yayınlanan Olay Gazetesi’nin sahibi Elif Demir K. (35) hakkında aralarında yüzbaşı, polis ile işadamlarının da bulunduğu çok sayıda kişiye şantaj yapıp tehditle kazanç sağladığı iddiasıyla dava açıldı. Şuç örgütü içinde “Demir Leydi” olarak tanınan Elif Demir K.’nın 156 yıla kadar hapsi isteniyor.

11 KİŞİ MAĞDUR EDİLDİ

TMK 10. maddesiyle yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından hazırlanan iddianamede 11 mağdur yer alırken, 28 kişi de sanık olarak sıralandı. İddianamede suç örgütünün lideri olduğu öne sürülen Elif Demir K.’nın, sahibi olduğu gazeteyi baskı ve şantaj unsuru olarak kullandığı iddia edildi.

MANŞETTEN ŞANTAJ

İddianamede 35 yaşındaki gazeteci Elif Demir K.’ya yönelik iddialara yer verildi. Buna göre işadamı M.Ş. ile görüşen Elif Demir K.’nın, şirketin aleyhine ellerinde belgeler bulunduğunu ve bunları haber yapacaklarını söylediği öne sürüldü. Daha sonra gazetenin manşetinden, “Vergi rekortmeni işadamı vergi kaçakçısı mı?” başlığıyla haber yayımlandığı, bu haberin devamının getirileceği bildirilerek şantaj yapıldığı ileri sürüldü. İşadamının sonunda boyun eğerek, örgüte para verdiği iddia edildi.

İŞADAMINA DAYAK

İddianamede Elif Demir K.’nın batık durumdaki bir şirketi borçlarıyla birlikte A.T. isimli bir kişinin üzerine devretmeye çalıştığı, ayrıca ölümle tehdit ettiği öne sürüldü. A.T.’nin teklifi kabul etmemesi üzerine eşiyle birlikte gazete binasına getirildiği ve dövüldüğü kaydedildi. İddianamede şikâyetçi olan A.T.’nin tehdit edilerek ifadesini geri çekmesinin istendiğinin de tespit edildiği belirtildi. Tehdit mesajında ise “Şikâyetini geri almazsan seni 1 hafta içerisinde öldüreceğiz” ifadelerinin yer aldığı kaydedildi.

TUTUKLU YARGILANIYOR

İSTANBUL TMK ile yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine Sakarya Emniyet Müdürlüğü’e bağlı ekipler aralarında Elif Demir K.’nın da bulunduğu 25 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonda 5 ruhsatsız tabanca, mermiler, mağdurlara ait senetler ve özel bilgiler ele geçirildi. Elif Demir K., 11 Ocak 2013 tarihinde tutuklanarak Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na konuldu.

‘TEHDİT ETTİ, KEMİK KIRDI’

İddianamede Elif Demir K. hakkındaki suçlamalar şöyle yer aldı:

* Suç örgütü kurma ve yönetme
* İhaleye fesat karıştırmak
* Nitelikli yağma
* Nitelikli yağmaya teşebbüs
* Kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralamak
* Suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehditte bulunmak
* Şantaj
* Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma
* Nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme
* Mala zarar verme
* İşyeri dokunulmazlığını ihlal etme
* Tefecilik

Kaynak: Habertürk
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]