Oral: "Heba Etmeyin, Hibe Edin!"

Adapazarı Belediye Başkan Danışmanı Saim Oral, Sakarya halkını mübarek Ramazan ayında yardıma muhtaç olan insanlara el uzatmaya çağırdı. Oral, “Heba etmeyin, hibe edin!” dedi.

Hür Fm’de Hülya Sürücü’nün hazırlayıp sunduğu Detay Programı’na konuk olan Oral, yardıma muhtaç kişiler ile onlara yardım yapmayı düşünen duyarlı insanların kısa adı ATOGEM olan Adapazarı Toplumsal Gelişim Merkezi’ne başvurmalarını istedi.

Yaklaşık 1 saat süren canlı yayın programında önce Adapazarı Toplumsal Gelişim Merkezi’nin kuruluş amaçları ve bugüne kadar gerçekleştirdiği yardım çalışmaları hakkında dinleyicileri bilgilendiren Saim Oral, Ramazan ayı ve bayramı boyunca yapılacak olan yardımlardan da söz etti.

484 KİŞİYE 658 MALZEME VERİLDİ

Başkan danışmanı Oral, ATOGEM olarak bugüne kadar toplam 484 kişiye 658 adet malzeme yardımı yapıldığını açıkladı.

Kurum bünyesinde toplam 4 kişinin görev yaptığını ve Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’den de büyük destek aldıklarını söyleyen Oral, “Duyarlı insanlarımız sayesinde yardım yapılan kişi sayısını arttırmayı umud ediyoruz” dedi.

Adapazarı Belediye Başkan Danışmanı Saim Oral, Hülya Sürücü ile Detay Programı’nda ayrıca, hedeflerinin Ramazan ayında 500 kişiye yardım yapmak olduğunu açıkladı.

HEDEF 500 KİŞİ

Ramazan bayramında da özellikle çocukları bayramlıklarla sevindirmeyi amaçladıklarını belirten Oral, yeni eğitim-öğretim yılında da yine 500 öğrenciye kitap-kırtasiye yardımı gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte yakacak veya soba konusunda yardım isteyenlerin sayısının arttığını da ifade eden Oral, “Evinde eski veya kullanmadığı soba olanlar bize getirsin, ihtiyacı olanlara ulaştıralım” dedi. Saim Oral, “Sizin beğenmediğiniz veya modası geçmiş diye rafta tozlanmaya terk ettiğiniz bir eşya, belki de bir başka kişinin en önemli ihtiyacı olabilir. O yüzden bu tür eşyalarınızı heba etmeyin, getirin yardım konusunda aracı kurum olan, zenginden alıp fakire veren ATOGEM’e hibe edin” şeklinde konuştu.

İSTİHDAM İÇİN DUYARLILIK ÇAĞRISI

Saim Oral Adapazarı’ndaki esnafları, tüccarları, işadamlarını düzenledikleri kurları başarıyla bitirip sertifika alan kişilere istihdam sağlamaları konusunda duyarlı olmaya çağırdı.

Oral, “Yetiştirdiğimiz kişiler hem iyi birer eğitim alıyor, hem de onlara üç kurumun imzasını taşıyan sertifika veriliyor. Bu kursları bitirenlere iş imkanı sağlamak da kentimizin işadamlarına, tüccarlarına ve işyeri sahiplerine düşüyor” şeklinde konuştu.

EV BAKIMI KURSU AÇILIYOR

Adapazarı Belediye Başkan Danışmanı Saim Oral, programda ayrıca, ATOGEM olarak ev bakımı kursu düzenleyeceklerini de ilk kez açıkladı.

Bu kursun içine ilk yardımı da katmayı planladıklarını anlatan Saim Oral, “Bugüne kadar hasta ve yaşlı bakım kursu, gaz altı kaynak kursu, cilt bakımı ve güzellik kursu gibi çeşitli kurslar düzenledik. Şimdi de ev bakımı kursu düzenlemeyi planlıyoruz. Bu kurs aynı zamanda ilk yardımı da içerecek bir kurs olacak” dedi.

Bugüne kadar açtıkları kurslara 1500 kişinin başvurduğunu belirten Saim Oral, özellikle meslek sahibi olamayan kişileri bu kurslara katılmaya davet etti.

Gerçek ihtiyaç sahiplerinin muhtarların da yardımıyla tespit edildiğini anlatan Saim Oral ayrıca, ATOGEM kayıtlarından yardımın nereye gittiğinin bir tuşla öğrenilebileceğini hatırlatarak, yardım alan kişiler ve aldıkları yardımın da diğer hayır kurumları ile birlikte ortaklaşa takip edildiğini söyledi.

Haber- Hülya Sürücü

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]