Onlar İlk Kez Yürüyecek!

Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde doğuştan ortopedik engelli olan 3 kardeşten 2'si gerçekleştirilen başarılı ameliyat sayesinde ayağa kalkıp yürüyebilecek. Kardeşlerden diğeri ise 5 ay sonra gerçekleştirilecek olan ameliyatla yürüme imkanına kavuşacak.

Karapürçek ilçesi Mecidiye Köyü'nde yaşayan İhsan (45) ve Yektane Güneş (41) çiftinin doğuştan ortopedik engelli olan çocukları Buse ve Beyza (10) ile 9 yaşındaki Furkan'ın yürüme umutları gerçek oluyor. Engelli kardeşlere yardım eli uzatan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, hayırsever iş adamlarının da desteğiyle çocukların ameliyat masraflarını karşıladı. Özel Acıbadem Kozyatağı Hastanesi'nde başarılı bir ameliyat geçiren Beyza ve Furkan, fizik tedavilerinin ardından ayağa kalkabilecek. Ameliyatı 5 ay sonra gerçekleştirilecek olan Buse ise umutlu bekleyişini sürdürüyor.

Onlar Artık Koşup Oynayacaklar

Aynı sınıfta okuyan ve tenefüslerde tekerlekli sandalyeye mahkum oldukları için boş sınıfta yalnız kalan 3 kardeş, bundan böyle tenefüslerde arkadaşları gibi koşup oynayabilecek. Hayatlarını tekerlekli sandalyeye mahkum şekilde sürdürmelerine rağmen okuma azimleriyle bir çok insana örnek olan 3 kardeş, okula yürüyerek gidecekleri günü sabırsızlıkla bekliyor. Ameliyat olan kardeşlerden Beyza, yıllardır yürümenin hayalini kurduğunu söyledi. Ameliyatın ardından doktorun kendisine 3 ay içinde yürüyeceğini söylediğini belirten Beyza, "O an çok heyecanlandım. Dünya benim oldu. Hayattaki tek isteğim kardeşlerimle birlikte yürümekti. İnşallah kardeşlerimle birlikte yürüyebileceğim." dedi. Umutlarının gerçeğe dönüşmesine yardımcı olan Belediye Başkanı Ali İnci'nin yanına koşarak gidip teşekkür etmek istediğini anlatan Beyza, ayağa kalktığında ilk yapmak istediği şeyin annesine yardım etmek olduğunu vurguladı.

'Mutluluktan çığlık atasım geliyor' diye konuşan Furkan ise duygularını şöyle dile getirdi: "Yürüyeceğim için çok mutluyum. Ayağa kalktığımda okula yürüyerek gideceğim. Mahalleyi dolaşıp arkadaşlarımla oynayacağım."

Yıllardır Bu Günü Bekledi

Hayattaki tek isteğinin çocuklarının yürümesi olduğunu söyleyen anne Güneş, en büyük mutluluğu yaşadığını dile getirdi. Senelerdir bu anı beklediğini vurgulayan Güneş, duygularını şöyle ifade etti: "Bir anne olarak en büyük mutluluğu yaşıyorum. Yıllardır onları sırtımda okula götürüp getirdim. Artık kendi başlarına okula gidip gelebilecekler. Doktor yürüme şanslarının yüzde 80 olduğunu söyledi. Şimdi fizik tedavi görecekler. Diğer kızım ise 5 ay sonra ameliyatını olacak. İnşallah o da diğer kardeşleri gibi yürüyecek."

Yavrularımız Şifa Bulup Yürüyecekler

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, engelli kardeşlerin şifa bulup yürüyecek olmalarının kendisini çok mutlu ettiğini belirtti. Kardeşlerin ömürlerini sandalyeye bağlı değil hayata bağlı yürüyerek sürdürebileceklerini kaydeden İnci, "Ameliyatlarını iş adamı arkadaşlarımın da yardımıyla yaptırdık. Yavrularımız şifa bulup yürüyecekler. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz. Rahatlıkla eğitimlerini alacaklar." şeklinde konuştu.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]