Onlar Büyüklerine Örnek Olacak Kadar Yardımsever!

Sakarya’nın Ekinli İlköğretim Okulu öğrencileri, kardeş okul seçtikleri Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi Gökçe Köyü’ndeki öğrenci kardeşlerine 50 koli içerisinde giyim, kırtasiye ve oyuncak yardımında bulunarak binlerce kilometre uzaklıktaki iki okul arasında kardeşlik köprüsü kurdular.

Kardeş Okul fikri Nasıl Gelişti?

Ekinli İlköğretim Okulu 3-A sınıfı öğrencilerinin Hayat Bilgisi Dersi’nde ortaya atılan kardeş okul fikri kısa sürede çığ gibi büyüdü.

Sınıf Öğretmeni Kezban Dalgıç’ın öncülüğünde olgunlaşan kardeş okul projesine tüm okul sahip çıktı. Şırnak ili Beytüşşebap İlçesi’ne bağlı Gökçe Köyü İlköğretim Okulu’yla yapılan görüşmeler sonucu iki okulun kardeş okul olması kararlaştırıldı.  

Ekinli İlköğretim Okulu öğrencilerini çok heyecanlandıran bu karar sonrasında kardeş okula gönderilecek yardım paketlerinin hazırlığına başlandı. Okul öğrencileri en yakın arkadaşlarıyla bile paylaşmak istemedikleri oyuncaklarını, en güzel kıyafetlerini öğrenci kardeşlerine ulaştırmak için büyük çaba gösterdiler.

Türk İnsanının Kardeşliği

Okulun 3-A sınıfında başlayan, daha sonra okulun bütününe yayılan kardeş okul projesine Ekinli Köyü’nde yaşayan vatandaşlarda büyük destek verdi.

Yardımların toplanması sırasında maddi durumu zayıf olan birçok vatandaştan önemli miktarda yardımların gelmesi Türk insanının kardeşlik duygularının ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gösterdi.

Teşekkür

Ekinli İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Topçu, okulda ve köyde büyük heyecana neden olan kardeş okula yardım kampanyasına destek veren tüm öğrencilerine, velilere, Okul Aile Birliği üyelerine, öğretmenlere, okul yöneticilerine, Ekinli Halkına ve yardımların Şırnak’a ulaşmasına lojistik destek veren Erenler Yurtiçi Kargo Şirketi’ne çok teşekkür etti.

Devam Edecek

Ekinli Köyü İlköğretim Okulu ile Şırnak Beytüşşebap Gökçe Köyü İlköğretim Okulu arasında kurulan kardeşlik köprüsünün çeşitli etkinliklerle uzun yıllar devam edeceği belirtildi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]