Onikibin TL Değerindeki Merinos Koyunlarını Çaldılar

Geyve'de eski belediye başkanı Sadık Bağcaz'ın ahırının duvarını yıkan hırsızlar, yünü ile ünlü 12 merinos ırkı damızlık koyunu çaldı.

Edinilen bilgiye göre, Bağcaz'ın İnciksuyu Mahallesi Soğanlıklar mevkisinde bulunan ahırına gece saatlerinde gelen kimliği belirsiz kişiler, bekçi köpeğini zehirleyerek öldürdükten sonra ahırın arka duvarını yıktı. Hırsızlar ahırda bulunan ve Onikibinleriyünlerinin kalitesiyle bilinen 12 merinos ırkı damızlık koyunu çalarak kaçtı.

Hırsızlık olayı çobanın koyunları kontrol etmek üzere ahıra gelmesiyle ortaya çıktı. Hırsızlığın ardından ahıra gelen polis, inceleme yaptı.

Avustralya'dan getirttiği merinos ırkı 12 damızlık koyunu çalınan Sadık Bağcaz, "Bu cins koyunlar iyi kalitede ve fazla miktarda yün veriyor. Yetişkin bir koyundan yılda ortalama 7 kilogram yün alınıyor. Merinos koyununun süt verimi az olup ancak yavrularına yetiyor. Bu nedenle pek sağılmazlar. Senede bir defa kırkılırlar. Bu koyunun bir tanesi bin lira. Amacım bu cins koyunların üretimini artırarak ilçenin ekonomisine katkı sağlamaktı. Ancak hırsızlar koyunları çaldı." dedi.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]