Önce bedensel sonra aile engelini aşıp evlendiler

Sakarya\'nın Hendek ilçesinde tekerlekli sandalyeye mahkum yaşayan 49 yaşındaki Esen ve 43 yaşındaki Zerrin Gider çifti, ailelerinin karşı çıkmasına rağmen mutlu bir yuva kurdu.

1,5 yaşında geçirdiği rahatsızlığa bağlı engelli kalan Zerrin Gider, kendisi gibi engelli komşusu Esen\'in evlilik teklifini kabul etti. Ailelerinin karşı çıkmasına rağmen dünyaevine giren Gider çifti, mutluluklarını erkek çocuklarıyla taçlandırdı.

Oğullarına, evlenmelerine yardımcı olan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci\'nin ismini veren Gider çifti, adeta hayata yeniden bağlandı. Çocuğuna örnek olabilmek için ortaokulu bitiren ve açık liseye devam eden Zerrin Gider, şiir yazıp resim yapmaya başladı.

Zerrin Gider, engelinin kendisinde eksiklik oluşturmadığını belirterek, çevresel koşullar nedeniyle zorlandığını söyledi.

"Yapılaşmalarda daha dikkatli olunduğu ve hayat standartları yüksek tutulduğu sürece ortada hiçbir engel kalmayacak" diyen Gider, "Engelli olduğumuzu düşünmüyorum. Eşimle tanışmadan önce arkadaş oldum, evlenme teklifi aldığımda çok şaşırdım. Arkadaş, eş-dost var ancak bir yere kadar... Bayramlarda, tatillerde hep yalnızdım. Esen de yalnız olduğum dönemde karşıma çıktı. Evlilikle hayatım çok değişti. Evlilik zaten normal insanlar için çok zor bir durumken, \'ben nasıl yaparım\' diye çok korktum" şeklinde konuştu.

Evli çiftlerin bütünün iki yarısı olduğunu anlatan Gider, ailelerin ilk başta evlenmelerine karşı çıktığını, zor zamanlar geçirdiğini ama zorlukları birbirlerini severek aştıklarını kaydetti

Gider, şunları belirtti:

"Sevgi olunca aşılamayacak hiçbir şey yok. Sevgi varsa yılmamak gerekiyor. Sevginin açmadığı hiçbir kapı yok. Annemin sürekli \'engelli evladımı gerimde bırakma Allah\'ım\' diye namazda dua ettiklerini biliyorum. O zamanlar bu dua çok gücüme giderdi ancak şimdi ben de bir anneyim, onların duygularını anlayabiliyorum. Hayata çok daha yapıcı bakabiliyorum. Her şeyden önce benim için aile kurup bir insana hayat vermek tarif edilemeyecek bir duyguydu."

Esen Gider de 3 yaşında geçirdiği havale nedeniyle engelli olduğunu ifade ederek, ilçede büfe işlettiğini söyledi.

Evlenmeden önce hayattan zevk alamadığını vurgulayan Gider, "Boş yaşam sürüyordum. Eşimle aynı mahallede oturuyorduk, arkadaştık ancak çok iyi tanımıyordum. Evlendikten sonra hayatım değişti, yaşama adeta yeniden bağlandım" değerlendirmesinde bulundu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]