'Ön seçimsiz bir aday adaylığı kabul etmem' dedi ve çekildi

CHP Erenler Belediye Başkan adayı İnşaat Mühendisi Erden Meriç Milletvekili Aday Adaylığından Çekildiği açıkladı.

2015 yılında yapılacak olan milletvekili adayların önseçimle belirlenmesi için partimize büyük bir fırsat doğmuştu. CHP bu konuda diğer partilere de örnek olacak adımı atmalı, adaylarını mutlaka önseçimle belirlemeliydi. Parti üyelerinin isteği doğrultusunda net bir şekilde daha fazla katılım yönündedir.Bunun da en somut uygulaması önseçimdir.

CHP’yi iktidara alternatif gerçek bir sosyal demokrat parti yapmanın ve CHP örgütünün moral durumunu güçlendirmenin yolu buradan geçmekteydi.CHP üyelerinin topladıkları imzanın 2000 yakın olduğunu açıklayan Erden Meriç, İmzaların bir özelliği var; hepsi nitelikli imza. Eski İl başkanları, kurultay, İlçe başkanları ve yöneticilerden oluşuyordu. CHP’nin Hemen hemen bütün üyeleri ve kadın kolları milletvekili adaylarının hakim denetiminde ön seçimle tespitini istemişlerdi.Genel merkezimiz kendilerine ulaşan imzalara rağmen merkez yoklaması kararı aldı.

Biz ön seçim talep ediyoruz. Biz partiliyiz şimdiye kadar hiç kopmadık. Ancak şimdiye kadar atamayla gelip partiden ayrılanları çok milletvekili adayları gördük diye konuşan Erden Meriç, Ön seçimsiz bir aday adaylığı kabul etmem mümkün olmadığı için aday adaylığında çekiliyorum dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]