Ömer Döngeloğlu, Sakaryalı sevenleri ile buluştu

Sakaryalı sevenleriyle buluşan İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, “Allah’a söz verip sözünde duramayanlar, sizin bir Muharrem’e ihtiyacınız vardı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Türkiye’nin sevilen isimlerini Sakaryalılarla buluşturmaya devam ediyor. Daha önce Akyazı, Kaynarca, Söğütlü, Pamukova ve Hendek’te ‘Aile Hayatı’ konulu konferans veren İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, Erenler’de gerçekleştirilen programla sevenleri ile buluştu. Erenler Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen konferansa Erenler Belediyesi Başkanı Cavit Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkan Davut Yüce, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda hizmetlerimize devam ediyoruz. Ailelerimiz başta olmak üzere toplumumuzun her kesimini önemsiyor, farklı ilçelerimizde değerli isimlerimizle konferanslar düzenliyoruz. Böyle güzel bir kalabalıkla kıymetli hocamızı ağırlıyor olmaktan büyük mutluluk duyduğumuzu ifade ediyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Türkiye’ye örnek olmuş bir ismi Erenler’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Erenler Belediyesi Başkanı Cavit Öztürk ise, gerçekleştirilen konferansa katılımlarından dolayı tüm vatandaşlara teşekkür ederek, İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu’na çiçek takdim etti.

"Aşure bizim bayramımızdı"

Muharrem Ayının faziletlerinden bahsederek konuşmasına başlayan İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, “Aşure bizim bayramımızdı. İnsanlık tarihinde aşure gününde birçok güzellikler yaşandı. Hz. Âdem dünyaya gönderilince 200-300 yıllık hasretlik çekti. Bu kadar uzun bir süre hanımından ayrı yaşadı. Bulamadılar birbirlerini. Aralarındaki mesafe uzaktı. Hataları Allah’ın ‘Yeme!’ dediği meyveyi yemeleriydi. Fakat biliyor musunuz? O kusurun affedildiği ay Muharrem Ayıdır.

Allah’a söz verip sözünde duramayanlar, sizin bir Muharrem’e ihtiyacınız vardı. İşte Muharrem kapınızdadır ve bugün Aşure Günüdür. Allah’a karşı tövbesini bozmuş olanlar, hatası ve günahından dolayı vicdan azabı yaşayan Müslümanlar, sizin bir Muharrem’e ihtiyacınız var. Biz Müslümanlar, babamız Hz. Âdem’i affettiren bir güne denk geldiğimizi unutmamalıyız” diye konuştu.

"Biz, cennetin çocuklarıyız"

Konuşmasının devamında Peygamber Efendimiz\'in (s.a.v) hayatından kesitler aktaran Döngeloğlu, “Peygamber Efendimiz (s.a.v) yedi çocuk babasıdır. Bu yedi çocuğun altısını elleriyle mezara koymuş bir babadır Hz. Muhammed (s.a.v). İlk çocukları Kasım iki yaşında vefat ettiğinde Hz. Hatice’ye, ‘Hatice, üzülme! Kasım cennette süt içme süresini dolduracak’ diye teselli etmiştir. Efendimizin vefatını gören sadece bir çocuğu kalmıştır. Babasından 6 ay sonra vefat eden Fatıma annemizdir o da. Fatıma vefat ettiğinde 28 yaşındaydı. Fatıma Peygamber Efendimizin (s.a.v) en çok yaşayan çocuğuydu. Tüm Müslümanların toprağı, çamuru cennette karıldı. Biz, cennetin çocuklarıyız. Aile ilk cennette kurulmuştur. Bu inanç ve bağlılıkla yuvalarımızı Allah aşkı ile peygamber sevgisi ile inşa etmeliyiz” şeklinde konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]