Ömer Amca "Örnek kıdemli vatandaş" ünvanını aldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin ‘Örnek Kıdemli Vatandaşı’ olarak belirlenen 89 yaşındaki Ömer Oğur (Dönerci Ömer), Ankara’da düzenlenen ödül töreni ile Sakarya’nın örnek kıdemli vatandaşı ünvanını aldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca şehrin ‘Örnek Kıdemli Vatandaşı’ olarak belirlenen 89 yaşındaki esnaf Ömer Uğur Ankara’da düzenlenen törende ödülünü aldı. Rixos Grand Otel’de gerçekleştirilen ve ülke genelinden birçok ismin katıldığı programda Oğur, Türkiye Yaşlılık Konseyi Derneği tarafından Sakarya’nın örnek kıdemli vatandaşı seçildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan’ın da yer aldığı programda yaşlıların bir toplumun geçmişi ve kökleri olduğu vurgusu yapıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan TÜRYAK (Türkiye Yaşlılık Konseyi Derneği) Başkan Yardımcısı Emel Danışoğlu, “Yaşlılarımız olmasa bu ülke kalkınamaz, değerlerine sahip çıkamaz, güzellikleri paylaşamaz, kuşaklar arası sevgi çemberini oluşturamayız. Sizler bu ülkenin hafızası, en büyük değerlerisiniz. Ülkemizde 65 yaş ve üstü yaş gurubunun 2020 yılında 6,5 milyon olacağını ve böylece nüfusumuzun 7,8’inin yaşlılardan yani 65 yaş üstü grubundan oluşabileceğini tahmin edebiliyoruz” diye konuştu.

Programın devamında söz alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, yaşlıların bir toplumun hem geçmişi, hem hafızası hem de kökleri olduğunu belirterek, “Önceki kuşakların birikimleri, mirası ve toplumsal hafızası yaşlılar vasıtasıyla sonraki kuşaklara aktarılmaktadır. Yaşlılarımıza çok şey borçluyuz. Yaşlılarımıza gelecek kaygısı gütmeden yaşayabilecekleri bir hayat sunmak en önemli görevimizdir. Ülkemizde 65 yaş ve üstü 6 milyon 192 bin 962 kişi yaşamaktadır. 2023 yılında yaşlı nüfus 8,6 milyona, 2050 yılında 19,5 milyona yaklaşması beklenmektedir” ifadelerini kullandı.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]