Ölümle Burun Buruna Yaşıyor

Sakarya'da 4 yıl önce tren istasyonunda boş bir vagonun üzerine çıkmak isterken 34 bin voltluk akıma kapılan 19 yaşındaki genç kafatasında oluşan boşluk nedeniyle ölümle burun buruna yaşıyor. Gencin ailesi, maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuklarının tedavisini yaptıramıyor.

2004 yılındaki olayda Sapanca Tren İstasyonu'nda bulunan boş bir vagonun üzerine çıkmak isterken arkadaşıyla birlikte 34 bin voltluk elektrik akımına kapılan Fuat Çobanoğlu (19), yaşadığı olayın izlerini ömür boyu taşıyacak. Elektrik akımı nedeniyle kafatasının bir bölümü yanan ve kafatasında bu nedenle boşluk oluşan Çobanoğlu'nun kafatasının platinle kapatılmaması hayati risk oluşturuyor.

Gencin babası Kadir Çobanoğlu (50), CİHAN muhabirine yaptığı açıklamada, maddi imkansızlıklar yüzünden çocuğunun tedavisini yaptıramadığını söyledi. Oğlunun olay sonrası GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'nde 60 gün tedavi gördüğünü anlatan Çobanoğlu, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Biz olayı haber aldığımızda oğlumu GATA'ya sevk etmişlerdi. Biz annesiyle öldü zannederek hastaneye gittik. Ama sağ olsun GATA'daki doktorlar oğlumu kabul etmişler. Çünkü yanık ünitesi her hastanede yok. Eğer GATA'daki doktorlar olmasaydı, oğlum bugün yaşamıyor olabilirdi. Oğlumun kolunda ve vücudunda yanıklar oluştu. Doktorlar akım sırasında kafatasının bir bölümünün yandığını ve kafatasının bu bölümünde boşluk oluştuğunu söylediler. Doktorlar çocuğun yaşı küçük olduğundan boşluğun iki yılda kendiliğinden kaynayabileceğini belirttiler. Ancak aradan 4 yıl geçmesine rağmen kafatasındaki boşluk kaynamadı. Bu nedenle deri beyine doğru çökmeye başladı. Bu durum hayati tehlike oluşturuyor. Maddi imkansızlık yüzünden oğlumun tedavisini yaptıramıyorum."

5 çocuğu bulunduğunu ve çay ocağı işleterek ailesinin geçimini sağladığını dile getiren Çobanoğlu, olayla ilgili açılan kamu davasında bilirkişinin oğlunu 8'de 6 suçlu bulduğunu kaydetti. Olay sırasında boş vagonda herhangi bir uyarıcı levha bulunmadığını, bunu da fotoğraflayarak belgelemesine rağmen suçlu bulunduklarını vurgulayan Çobanoğlu, "TCDD istasyonda bulunan vagona hiç bir uyarıcı levha asmamış. Oğlum çocuk sayılacak yaşta o vagona çıkmaya çalışırken başına bu üzücü olay geldi. Olayla ilgili açılan kamu davasında bilirkişi bizi suçlu buldu. TCDD avukatları bizden uzlaşma istedi. Bende oğlumun tedavi giderlerini karşılayın uzlaşalım dedim. Ama uzlaşma olmadı. Davanın sonucunu bile bilmiyorum." dedi.

Elektrik akımına kapılan Fuat ise yaşadığı olayı halen hatırlamıyor. Doktorların güneşe çıkmasını yasakladığı Fuat, kafatasındaki çökme nedeniyle sürekli kendisini kollayarak geziyor. Endüstri Meslek Lisesi mezunu olan Fuat, rahatsızlığına rağmen makine imalatı yapan bir fabrikada çalışarak ailesinin geçimine katkıda bulunuyor. Fuat, olay gününe ilişkin hatırladıklarını şöyle anlatıyor: "Liseden arkadaşlarımla Sapanca Gölü'ne yüzmeye gitmiştik. Daha sonra istasyona gelip treni beklemeye başladığımızı hatırlıyorum. Sonrasını hiç hatırlayamıyorum. Arkadaşlarımın söylemesine rağmen trenin gelip gelmediğine bakmak için vagonun üzerine çıkmaya çalışmışım. Sonra da akıma kapılmışım."

Kafasına gelebilecek bir darbenin ölümüne neden olabileceğini söyleyen Fuat, "Spor yapmam ve güneş ışığına çıkmam yasak. Doktorlar zamanla yaralarımın iyileşeceğini söylediler. Az da olsa düzelmeler var. Kafatasımdaki boşluğun kapatılması için platin takılması gerekiyor. Platin takılamadığı için kafa derimde çökmeler başladı. Yolda yürürken başıma saksı düşse direk beyinle temas olacak. Yolda yürürken başıma bir şey düşecek diye korkuyorum. Kavgalardan uzak duruyor, sürekli kendimi koruyorum. Biriyle tartışsam bile kendimi geri çekmek zorunda kalıyorum. Bu nedenle bir an önce tedavi olmak istiyorum." diye konuştu.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]