Ölüme Neden Olan Maganda Bakın Nasıl Yakalandı?

Sapanca ilçesinde maganda kurşunuyla ölen bir kadının katil zanlısı yakalandı.  

Olay, 20 Ağustos gecesi Sapanca ilçesi Rüstempaşa Mahallesi'nde meydana geldi. Mesude Durgun (68), evinin bahçesinde çay içerken boynuna isabet eden maganda kurşunuyla hayatını kaybetmişti.

Olaydan sonra Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekipleri katil zanlısının yakalanması için çok yönlü soruşturma başlattı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ve Olay Yeri İnceleme Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları bilimsel çalışma sonucu, ölen Mesude Durgun'un oturuşuna göre evin giriş kapısının sol tarafında bulunan duvara monteli bulunan ağaca saplanmış mermi çekirdeği deliğinin üzerine atış mesafe yön tayin kit konularak lazerli inceleme yapıldığında bahçe içerisindeki ağaç yaprakları üzerinde iki adet mermi giriş çıkış deliği tespit edildi.
Adli Makamlara Sevk Edildi

Bu delikten geçen ışık huzmesinin yaklaşık 65-70 metre mesafede bulunan ikametin PVC penceresinin açılır kanadına isabet ettiği bu ikametin ise şüpheli M.G.G.'ye (40) ait olduğu belirlendi.  

Cumhuriyet savcısının talimatıyla M.G.G. gözaltına alınarak ikametinde arama yapıldı. Evde yapılan aramada bir adet bulundurma ruhsatlı tabanca elde edildi. Olay yerinden elde edilen mermi çekirdekleri ile şüpheli şahsın muhafaza altına alınan tabanca üzerinde İstanbul Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğünce yapılan mukayesesinde olay yerinde elde edilen mermi çekirdeklerinin M.G.G.'nın tabancasından atıldığı belirlendi.

Komşunun ölümüne neden olan şahıs adli makamlara sevk edildi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]