'Olimpik Yüzme Havuzunu Seneye Hizmete Alacağız'

Sakarya Valisi Hüseyin Atak, eski Zirai Donatım Kurumu bahçesinde yapımı devam eden olimpik yüzme havuzunu seneye hizmete alacaklarını söyledi.

Sakarya Atlantis Su Sporları Kulübü Başkanı Cüneyt Ünver ile kulüp sporcuları Vali Atak'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette kulübün faaliyetleri hakkında Atak'a bilgi veren Başkan Ünver, yeni bir kulüp olduklarını belirterek amaçlarının ilde insanlara suyu sevdirmek olduğunu kaydetti. Deniz ve gölü olan Sakarya'da yüzme bilme oranının çok düşük olduğunu anlatan Ünver, bir çok kişiye dalış eğitimi verdiklerini ifade etti. Kulüp bünyesinde su altı hokeyi takımı kurduklarını vurgulayan Ünver, bu yıl ili ikinci ligde temsil etmeye başlayacaklarını bildirdi. Ünver, şunları söyledi: "Biz yeni bir kulübüz. Kendimde 14 yıl dalış yapıyorum ve dalış eğitmeniyim. Sakarya'da dalış insanlarımıza zor bir spor gibi geliyor. Halbuki 87 yaşında bir bayanı daldırmış bir eğitmen olarak, bu sporun çok kolay olduğunu söyleyebilirim. Amacımız Sakaryalı'ya suyu sevdirmek. Şimdiye kadar bir çok kişiye dalış eğitimi verdik. Bunların içinde itfaiyecilerimiz de var. Derslerimzi kulübümüzde yapıyoruz. Teorik eğitimimizi özel bir okulun havuzunda yapıyoruz. Deniz dalışlarımızı Ege, Akdeniz ve Karadeniz'de yapıyoruz. Ayrıca üniversitenin beden eğitimi bölümü öğrencilerinden belli bir spor geçmişi olan öğrencilerden su altı hokeyi takımı kurduk. İlimizi ikinci ligde bu yıldan itibaren temsil etmeye başlayacağız. Takımı kendi çabalarımızla kurduk. Hiç bir destek almıyoruz."

Vali Atak ise ilde böylesine güzel bir kulübün kurulmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Depremden sonra yeniden hayat bulmaya çalışan bir il olduklarını dile getiren Atak, ilde şu anda bir olimpik yüzme havuzunun bulunmadığını belirtti. Eski Zirai Donatım Kurumu'nun bahçesinde bir olimpik yüzme havuzu yaptırdıklarını anlatan Atak, havuzun tamamlanmasıyla su sporları açısından ilin en önemli eksikliğini gidermiş olacaklarını söyledi. Atak, "Olimpik havuzumu inşllah seneye hizmete alacağız. Üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Havuz yapımıyla ilgili ödenek azdı. İlgili bakanımıza durumu ilettik. Gençlik ve Spor Genel Müdürümüzde buraya gelerek incelemede bulundular. Bu yıl ödenek arttırılacak. Olimpik havuz kolay bir şey değil. Her ilde kolay kolay olmaz. Seneye hizmete almayı planlıyoruz." dedi.

Sapanca Gölü'nde eğitim amaçlı yarı olimpik havuz yapılacağını bildiren Atak, bu havuzun ihalesinin Haziran ayında yapılacağını duyurdu. Su sporlarının insanları dinlendiren çok zevkli bir spor olduğunu kaydeden Atak, kulübe destek sözü verdi.

Ziyarette Kulüp Başkanı Ünver, Vali Atak'a teşekkür plaketi ile kulübün tişörtünü hediye etti.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]