Olan imama oldu!

Karasu\'da kanserden vefat eden Abdullah E.\'nin cenaze namazı öncesinde, yeğenleri imama \'Bize borcu var, helallik vermeyiz\' deyince, amca çocuklarını görüştürüp anlaştıran imam, daha sonra ölenin yakınları tarafından "İmam babamızın cenaze namazını kıldırmadı" diyerek şikayet edildi.  

Kurudere Beldesi\'nde yaşayan Abdullah Ertürk tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Kurudere Beldesi\'nin Kıran Mahallesi\'ne getirilen cenaze için camide kılınacak cenaze namazı öncesinde ölenin yeğenleri imama, "Amcamızın bize fındık borcu var. Helallik vermeyiz" dedi. Bunun üzerine imam Mustafa C., ölenin çocukları ile kendilerinden helallik öncesinde borçlarını isteyen iki kardeşi namaz öncesinde biraraya getirip anlaşma yaptırdı. Ardından da cenaze namazını kıldırdı. Ancak daha sonra ölen kişinin çocukları jandarmaya giderek, İmam Mustafa C.’den "Babamızın cenaze namazını kıldırmadı" diyerek şikayetçi oldu.

\'Kıldırdığımızı herkes gördü\'

Jandarma tarafından \'Görevini kötüye kullanmak\' suçlamasıyla işlem yapılan cami imamı Mustafa C. suçlamaları kabul etmeyerek, "Amca ve yeğenleri arasında anlaşmazlık vardı. Durum böyle iken merhum için helallik almanın zor olacağından, amca çocuklarını görüştürüp anlaştırdık. Sonra da cenaze namazını kıldırdım. Cenaze namazına 2 bin kişi katıldı. Cenaze namazını kıldırdığımızı herkes gördü" dedi.

Karasu İlçe Müftülüğü, olayla ilgili inceleme başlattı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]