"Okutan Ekip" İş Başında

Bahçelievler Gazi İlköğretim Okulu’nda öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak için kurulan “Okutan Ekip”, hazırladığı “Okuyan Okul” projesini hayata geçirmek için kolları sıvadı.

Bahçelievler Gazi İlköğretim Okulu’nda öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak, onların bugün ve gelecekte okuyan ve ne istediğini bilen bireyler olmasını sağlamak amacıyla kurulan ekip kendisini “Okutan Ekip” olarak adlandırdı. Okul Müdürü Cumhur Karasu, Projeden Sorumlu Müdür Yardımcısı Recep Yazıcı, Rehber Öğretmen Zeynep Çomak, Matematik Öğretmeni Dürdane Şen, Türkçe Öğretmeni Tülin Çevlik ve Sınıf Öğretmeni Atakan Türkyılmaz’dan oluşan “Okutan Ekip”,  “Okuyan Okul” projesini hayata geçirmek için öncelikle eylem planı hazırladı.

Seminer ve Konferanslar Düzenlendi

Hazırlanan eylem planı çerçevesinde öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmanın öneminin anlatıldığı seminerler verildi. Öğrenci velilerine yönelik konferanslarda ise çocuklara okuma alışkanlığı kazandırılmasında aileye düşen sorumluluk ve görevler anlatıldı. Öğrenci velileri, çocuklarına model olmalarının önemi konusunda bilgilendirildi.

Anket Uygulandı

Evde bulunan herkesin katılacağı bir okuma saati belirlemek amacıyla öğrenci velilerine anket uygulandı. Ankette aile bireylerinin öğrenim düzeyleri, okuma alışkanlıkları, evde bulunan kitap sayısı ve ilgi alanlarının yanı sıra evde düzenlenecek okuma saatinin hangi gün ve saatlerde gerçekleştirilmesinin uygun olacağına ilişkin veriler elde edildi. Anket sonuçlarını değerlendiren “Okutan Ekip” öğrencilerin evlerinde yapılacak okuma saatinin hafta içi her gün 19.00-20.00 saatleri arasında yapılmasına karar verdi.

Velilere Mektup Yazıldı

Öğrenci velilerine belirlenen okuma saatini bildiren ve bu okuma saatinin gerçekleştirilmesindeki görev ve sorumluluklarını hatırlatan bir mektup hazırlayan “Okutan Ekip” mektubu öğrenci velilerine gönderdi. Mektupta çocukların ilk alışkanlıklarını kazandığı ve ilk öğrendiklerini ailede gerçekleştirdiği düşünüldüğünde çocuğun önünde ebeveynlerin sergilemiş olduğu tutum ve davranışların, ileride çocuğun okuma alışkanlığını önemli ölçüde etkileyeceği vurgulandı. Ayrıca bu sorumluluğun düzenli olarak, en iyi şekilde yerine getirileceği yönünde velilere duyulan güven dile getirildi.

"Okutan Ekip" Evleri Ziyaret Edip Denetleyecek

"Okutan Ekip" belirlediği ziyaret programı çerçevesinde belirlenen okuma saatinde, rasgele metotla belirlenen öğrencilerin evlerine temsili ziyaretler yaparak okuma saatinin yapılıp yapılmadığını denetleyecek.

En Çok Kitap Okuyan Öğrenciler Ödüllendirilecek

Öğrencilerin öğretim yılı boyunca okuduğu kitap sayısı takip edilecek, bu okuma saatinde en çok kitap okuyan her sınıf düzeyinde bir öğrenci, öğretim yılı sonunda okul yönetimi tarafından ödüllendirilecek.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]