Okuroğlu, "Öztürk'ün adaylığı Erenler halkına hakarettir"

Demokrat Parti Erenler Belediye Başkan adayı Burhan Okuroğlu katıldığı radyo programında “Cavit Öztürk’ün yeniden aday gösterilmesi Erenler halkına hakarettir” dedi.

89.3 Radyonet’te Hülya Sürücü ile Detay Seçim-Özel Programı’na konuk olan Okuroğlu, “Erenler evladına sahip çıkacak. Gönül bağım olanlar bana destek verecek. Buna inanıyorum” dedi.

Erenler’in evladıyım. Erenler bana sahip çıkacak ben buna inanıyorum.  Ülkede siyasetçiye bakışın değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben dürüstlükten ve temiz siyasetten yanayım. Siyaset öyle yapılırsa ancak ben de siyasetçiyim diyebiliyorum… Çevrem eski Doğruyolcu. Demokrat Parti’nin toplumcu söylemlere önem verişi beni de bu parti çatısı altına getirdi. O nedenle Demokrat Parti’den adayım. 23 yıllık belediyeciyim. Kamusal hizmet veriyorum. Bilgi birikimim ve deneyimim var. Bu deneyimimi ve bilgi birikimimi halka hizmet için değerlendirmek istedim ve onun için de aday oldum. Çözüm Masası’nda yıllarca görev yapan biriyim, halkın sorunlarına vakıfım. Erenler’i tanıyorum, halkın sıkıntılarını biliyorum. Bu sorunların çözümüne talibim.

"Makamını satan, masraf derdine düşecek"


Radyo programında konuşan Burhan Okuroğlu, Erenler’de seçilme şansı zayıf gibi görünse de gönül bağı içinde olan insanların oyunu alabileceğine inancının tam olduğunu vurguladı. Seçim için reklam çalışması yapıp paralar harcayan adayları eleştiren Okuroğlu, şöyle konuştu: “Ne kadar zayıf halka gibi görünsek de, bu yolda inancımız tam. Erenler’de bir şeyler yapabileceğimize inanıyoruz. Benim DP’ye, DP’nin de bana ihtiyacı var. Biz bu işi gönül bağı ile götüreceğiz. Herşey para değil. Reklam yapanlara, para dökenlere, makam mevkiye önem verenlere şaşırıyorum. Ben de anlamıyorum ki Erenler’de ne var? Ben de anlamak için girdim bu yola. Göreceğiz bakalım ne varmış…   Makamını ve mevkisini parayla satın alanlar yarın masrafının peşine düşecekler. Tabut içinde erzak dağıtanları bile gördüm. O erzakları alanlara sesleniyorum, bir kere almaktansa her ay gidin devletten yardım alın.
Amacım yandaşlık değil, vatandaş odaklı hizmet vermek. Yandaşa hizmet belediyecilik anlayışına son vereceğiz.

"Adaylığı sürpriz olmadı"

Erenler’de mevcut başkan Cavit Öztürk’ün Ak Parti tarafından yeniden aday gösterilmesini sürpriz olarak görmediğini ifade eden Burhan Okuroğlu, “Öztürk’ün yeniden aday gösterilmesi Erenler halkına hakarettir” dedi. Okuroğlu şöyle konuştu: “Cavit Öztürk’ün adaylığı benim için sürpriz olmadı. Tekrar aday gösterilmesi Erenler halkına hakarettir. Ortada 10 yıllık bir tablo var. Göreceksiniz sayın Öztürk projelerini anlatırken, tanıtımlar yaparken kaç km yol yaptığını, kaç tane park açtığını yazacak. Bez afişler yapmadı, neden yapmadı bilmiyorum ama, belediye çalışıyor imaj verecek. Belediyenin asli görevlerini ısıtıp ısıtıp insanların önüne koyacak ve “bunlar bizim size lütfumuz, aman ha kıymetini bilin” diyecek. MHP adayının projeleri adı altında Çay bahçesi yapması bağlara piknik alanı yapıcam demesi gibi bir şey. 5 yıl içinde Erenler sosyal aktivitelerin cirit attığı bir yer olmalıydı. Peki oldu mu? Hayır…”

"Halk kimin ne olduğunu çok iyi biliyor"


Canlı yayında “Erenler’de bir yanda mevcut başkan Cavit Öztürk, diğer yanda MHP adayı Yakup Alaylı ve Saadet Partisi adayı Ersin Kılıç gibi etkili isimler varken seçilme şansınız nedir? Bu isimler sizi zorlayacak mı?” sorusunu yanıtlayan Burhan Okuroğlu şunları söyledi: “Zorlanmayacağız dersek yalan olur. Allah bize yardım etsin. Ama biz gönül dostlarımızla bu işi götüreceğiz, buna inanıyoruz. Rabbimiz de, Erenler halkı da beni tanıyor, onları da tanıyor. Herkesin geçmişini de, kimin ne olduğunu da iyi biliyor. Saydığınız 3 ismi de tanıyor. Geçen dönemdeki seçimler gibi göreceksiniz üçü de birbirine sataşamayacak. Erenler evladına yani bana sahip çıkacak, ben buna inanıyorum”.

"Haddimi bilirim ama..."


Bir başka soru üzerine Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk’ün ne kadar başarılı olduğunu değerlendiren Demokrat Parti adayı Okuroğlu, “Saygısızlık etmek istemem, ben haddimi bilirim, işimiz de zor. Cavit Öztürk bir çok şeyi yapmadı. Yapamadım demesi kabul edilemez bir durum. Öztürk’ün Hacıoğlu halkına okul sözü var. O seçilirse o, ben seçilirsem ben yapacağım. Halkın önünde 10 yıllık tablo var. O yüzden “ben bunu yaptım, şunu yaptım” diyemeyecek. Allah onun da yardımcısı olsun. Allah herkesin gönlüne göre versin” şeklinde konuştu. Hülya Sürücü’nün “Erenler’de Cavit Öztürk’ün aday gösterilmesine kızanların tepki oyları Saadet Partisi adayı Ersin Kılıç’a , MHP adayı Yakup Alaylı’ya veya size döner mi? Erenler’de tepki oylarını çekerek sürpriz yapabilir misiniz?” sorusunu yanıtlayan Burhan Okuroğlu şöyle konuştu:

"Halk üçü bir aradayı kaldırmayacak"


“Bu konuda bir umudum ve beklentim var tabi ki… Çünkü umut olmasaydı zaten bu yola çıkmazdım. Ak Parti’den, Saadet Partisinden çıkan adaylar benim jenerasyonlarım  olan insanlar... Üçü bir arada. Erenler halkının bünyesi bu üçü bir aradayı kaldıramayacak. Ben Erenler halkının içinden gelen biriyim. Halk bana inanıp bana güvenecek, eminim. Onların ticari ve siyasi kültürü var, benim ise mahalle kültürüm... Bu halk bize gönülden bağlı. Oyların bize geleceğine inanıyorum. Ben MHP’den de, Saadet Partisinden de, hatta CHP’den de oyları alacağıma inanarak bu yola çıktım. Dışarıda kalan oylar olduğunu sanmıyorum.”

"Seçilmezsem gider evimde otururum"

Radyo programında “Bu dönem seçilemezseniz yeniden aday olur musunuz?” şeklindeki soruyu cevaplandıran Okuroğlu, “Genel merkez çık aday ol derse çıkarız. Görev istenmez, verilir.” derken, “Peki seçilemezseniz partinizden istifa eder veya partinize küser misiniz?” sorusuna ise “İstifa da etmem, partime de küsmem. Çıkar ilişkisi olanları halk görecek, bunlar ya meclis üyesi adayı olacaklar ya da başka beklenti içine girecekler. Yemin ediyorum DP’den başka hiçbir yerde görünmem. Seçilemezsem çekilir gider, evimde otururum” şeklinde yanıt verdi.

"Vekilliğe hazır değilim"


Demokrat Parti Erenler adayı Burhan Okuroğlu canlı yayında ayrıca hedefinde milletvekilliği olup olmadığının sorulması üzerine “Ben daha bu göreve hazır değilim. Zamanı var. Ben haddimi bilirim. Şu aşamada milletvekilliğine kendimi hazır hissetmiyorum. hazır değilim ama hazır olursam ve genel merkez bana aday ol derse ileriki yıllarda neden olmasın? Hülya Sürücü ile Detay Programında Erenler’de zaman zaman tartışma konusu olan Kentsel Dönüşüm Projesi’ne ilişkin düşüncelerini de anlatan Burhan Okuroğlu, şöyle konuştu:

"Kentsel dönüşümü bitiremeyecekler"


“Belediye başkanı seçilirsem önce gelinen noktayı bir daha tartacağız. Bugünkü yaşam koşullarına bakıp o bölgede yaşayan insanların hayatını güvence altına alacağız. Şimdi yapılması gereken de o. Örneğin Roman vatandaşların yaşam koşullarını iyileştirmek lazım. Önemli olan onlara yer göstermek değil, yaşam koşullarını düzeltmek. Belediye başkanı olursam yetkilerime dayanarak o insanları istihdam etmeyi planlıyoruz. Göreceksiniz birkaç yıl sonra bu insanlar devlete borçlandırılacak ve icraya yansıyacak.  Halkla bütünleşebilirsem, esnafla aynı görüşe sahip olursam bunun üstesinden gelebiliriz. Bu proje dedikleri gibi öyle 5 yılda da bitmeyecek göreceksiniz. Bu proje 1930’lardan beri gelen bir proje. Şu an sadece İstanbul’da uygulanabildi. Erenler halkını proje bitecek diye kandırmaya gerek yok.”

"Evladına sahip çık, ithallerle uğraşma"

Erenler Belediye Meclisi için düşünülen isimlerin her birinin kendi branşında uzman kişiler olduğunu ifade eden Okuroğlu, belediye başkanı seçilirsem 3 önemli projeyi hayata geçireceğim. Hibe kredisi ile hayata geçirilebilecek olan Engelliler Köyü Projesi ve Sporcular Köyü Projesi bunların ikisi… Diğeri ise Evde Yaşlılara Bakım ve Şefkat Evleri Projesi…”dedi.

Canlı yayında “Erenler özüne dönecek” diyen Demokrat Parti adayı Burhan Okuroğlu, Erenler halkına seslenerek “Evladına sahip çık, ithallerle uğraşma” çağrısında bulundu.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]