"Okumayı seven ve sevdiren bir nesil yetiştirmek istiyoruz"

Türkiye genelindeki ortaokul 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflar ile lise 9, 10, 11 ve 12’nci sınıflar arasında; dikkatleri kitaba çekmek ve yoğunlaştırmak, kitap okumaya olan ilgiyi artırmak, okuduğu kitaba göre öğrencinin anlama seviyesini görmesini sağlamak amacıyla düzenlenen ortaokullar ve liseler arası 6. ulusal 100 temel eser kitap okuma yarışması Kayseri\'de gerçekleştirildi.

Sakarya Fatih Kolejleri; 65 ilden yaklaşık 1000 öğrencinin katılımıyla Kayseri\'de gerçekleştirilen \'6. Ulusal 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması\'nda altı madalya birden kazanarak büyük başarı gösterdi.

Büyük heyecana sahne olan yarışmada; lise kategorisinde Serdivan Fatih Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşen Uslu, Gümüş Madalya ile Türkiye 2.liği, yine aynı okuldan Hande İris, Teşvik ödülü kazınırken, Sakarya Fatih Fen Lisesi öğrencisi Ayşe Şevval Kaya da Teşvik ödülü kazandı. 

İlköğretim kategorisinde ise Erenler Fatih Koleji 6.sınıf öğrencisi Betül Zülal Küçük Türkiye 3.sü olarak Bronz Madalya kazanırken, yine Serdivan Fatih Koleji 5.sınıf öğrencisi Sena Belis Özen Türkiye 3.sü olarak Bronz Madalya ve yine aynı okuldan 5.sınıf öğrencisi Ömer Tekin de Teşvik ödülü kazanarak okullarına büyük bir başarı kazandırdılar.

Sakarya Fatih Kolejleri Genel Müdürü Reşit Taşdemir yaptığı açıklamada, "Okumayı seven ve sevdiren bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Öğrencilerimiz yarışma için altı ay yoğun bir çalışma maratonuna girdiler. Yarışmaya hazırlanan öğrencilerimize ve onlara destek olan Türkçe ve Edebiyat zümresindeki öğretmenlerimize teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim." dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]