Okumanın Yaşı Yoktur Dediler, Okumayı Öğrendiler

Yenikent Halk Eğitim Merkezi ve Selçukbey İlköğretim Okulu Müdürlüğü’nce “Ana-Kız Okuldayız” kampanyası çerçevesinde açılan Okuma Yazma Kursu’nun belge dağıtım töreni, düzenlenen törenle yapıldı.

Toplumsal sorumluluk olarak Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından Türkiye genelinde başlatılan "Ana-Kız Okuldayız” kampanyası kapsamında 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılında Sakarya’da Yenikent Halk Eğitim Merkezi ve Selçukbey İlköğretim Okulu Müdürlüğü’nce Eylül Ayı’nda açılan altı kursta, okuma yazma öğrenen 45 yaş ortalamasındaki, 10 kursiyere, düzenlenen törenle belgeleri verildi.

Milli Eğitim Camiası

Selçukbey İlköğretim Okulu Salonu’nda düzenlenen törene; Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, İl Eğitim Şube Müdürü Yakup Kalaycı, Yenikent Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Kayahan, Selçukbey İlköğretim Okulu Müdürü Ökkeş Şahin, Camili Mahallesi Muhtarı Yunus Özçelik, çevre okul müdürleri, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

Oku Başa Geç

Okuma yazma öğrenerek, kendi konuşma metnini hazırlayan kursiyerlerden Yıldız Karadağ, tüm kursiyerlerin adına yaptığı konuşmasında; okuma-yazma öğrenme hırsının, durakta minibüs beklerken, başından geçen ilginç olaydan sonra başladığını ifade ederek, kampanyanın başlamasıyla birlikte kursa yazıldığını ve daha sonra ilk olarak okuyabildiğini ve son olarakta  yazabildiğini söyledi. Diğer kursiyerlerden Medine Karadağ ise okuma yazma öğrendikten sonra ilk yazdığı “Oku Başa Geç “ adlı şiiri okudu.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]