"Okullarda Sağlıklı Beslenmeye Önem Verilmeli"

Sakarya Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı okul müdürlerinden okullarda sağlıklı beslenmeye önem verilmesini istedi.

Yazıcı, eğitimde kalitenin arttırılması amacına yönelik olarak 16 ilçede okul müdürleriyle ayrı ayrı toplantılar düzenledi. Okul müdürlerine eğitim konusunda uyarı ve tavsiyelerde bulunan Yazıcı okullarda sağlıklı beslenmeye daha fazla önem verilmesini istedi. Okul kantinlerinin sık sık denetlenmesi gerektiğini belirten Yazıcı açıkta satılan yiyeceklerin alınmamasını istedi. Toplumumuzda obez olarak nitelendirilen çocuk sayısının sürekli arttığına dikkat çeken Yazıcı, yağlı yiyecekler ve asitli içecekler yerine; süt, ayran, taze sıkılmış meyve suyu, sebze ve meyve tüketiminin özendirilmesi gerektiğini söyledi.

On gün boyunca tüm ilçeleri tek tek gezerek okul müdürleriyle bir araya gelen Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı son ilçe toplantısını Sapanca'da gerçekleştirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Gerçek ve ilçedeki okul müdürlerinin katıldığı toplantıda Yazıcı; Yönetim ve Yönetici çevre hakimiyeti, Okul Öncesi eğitimin önemi, öğretim yılı boyunca sürdürülecek çalışmalar konularında değerlendirmelerde bulundu.



Bir kurumun etkin ve başarılı olmasının yöneten kişinin gayret ve kudretine bağlı olduğunu ifade eden Yazıcı, "Okullarımızda birlikte yönetim anlayışını mutlaka gerçekleştirmeliyiz. Öğrenci, öğretmen, hizmetli, idareci, veliler, çevredeki esnaflar ve mahalle muhtarlarının da eğitim hakkındaki düşüncelerine önem ve değer vermeliyiz. Yönetimde 'ben' yerine 'biz' sözcüğünü kullandığımızda gerçek başarıyı yakalamış oluruz" dedi.


İlçe toplantılarında Okul Öncesi Eğitimin önemini anlatan Yazıcı, Okul Öncesi eğitimde en iyi yaklaşımın çocuğu tek başına birey olarak değil ailesi ile birlikte ele alan yaklaşım olduğunu belirtti. Velilerin okul öncesi eğitimin önemine inandırılması durumunda 5 ve 6 yaş grubu çocukların eğitime kazandırılmasında hiçbir engel kalmayacağını belirten Yazıcı, "Biz Sakarya ili olarak okul öncesi eğitim konusunda oldukça şanslıyız. 2005-2006 eğitim yılından itibaren ilimizde okul öncesi eğitime en üst düzeyde verilen değer artarak devam etmektedir. Okul Öncesi eğitimin zorunlu eğitim kapsamına alınması durumunda bu uygulamaya en hazır olan illerden biri biziz" diye konuştu.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]