Okuldaki yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı

Akyazı Konuralp İlkokulunda gerçekleştirilen deprem tatbikatı eksiksiz bir şekilde gerçekleştirildi.

Tatbikat senaryosuna göre merkez üssü Akyazı ilçesi olan 6,2 şiddetindeki depremin ardından okuldakilerin tahliyesi gerçekleştirildi. Meydana gelen deprem nedeni ile telli ve telsiz iletişim hatlarında aksama meyana geldiğinden Okul müdürü derhâl TRAC ekibi ile irtibata geçti. TRAC ekibi seyyar role araçları ile birlikte olay yerine intikal ederek Telsiz iletişim hattı kurdu. Bu arada okul idaresince okul tahliye planına göre tahliyesi gerçekleştirildi ve toplanma bölgesinde yapılan sayım ve değerlendirmeler sonucunda 4 öğretmen, 4 öğrenci ve 1 hizmetlinin eksik olduğu anlaşıldı. Okulun içerisinde kalan 4 öğretmen, 4 öğrenci ve 1 hizmetlinin kurtarılması için okul idaresi tarafından TRAC desteği ile okulda mahsur kalan kişi sayısı, yangın ve mahsur kişiler ile ilgili ihbar ardından gerekli kurum ve kuruluşlar olay bölgesine harekete geçti. Olay bölgesine gelen SABAH Derneği olay bölgesinde gerekli emniyet tedbirlerini aldı ve okul idaresi ve öğrencilerin toplanma bölgesinde bir arada durması için emniyet şeridi çekti.

İlçe sağlık müdürlüğü ve hemen ardından UMKE ekibi sıra ile okul bahçesine giriş yaparak ilk yardım ünitesini oluşturdu. Yapılan kurtarma çalışmalarındaki kaza zedelere ilk olarak yerinde müdahale edildi. İtfaiye ekipleri ve Sivil Savunma Arama Kurtarma Ekipleri okul bahçesine giriş yaparak okul içerisinde mahsur kalan 1 öğrenci ve 1 hizmetli personeli kurtararak sedye ile kurulan sahra hastanesine götürdü. Aynı zamanda okulun üst katlarında kalan 1 öğretmen ve 1 öğrenci itfaiye merdiveni ile kurtarıldı. Okulun içerisinde mahsur kalan öğretmen ve öğrencileri kurtarma çalışmalarına devam eden ekiplerce bir hava yatağı açıldı. Açılan hava yatağına 2 öğrenci atlayarak kurtarıldı.

Son olarak tüm çalışmalar bittiğinde okul içerisinde kalan Türk bayrağını kurtaran Arama Kurtarma ve UMKE ekibinin birer üyesi bayrağı açarak birlikte okulun dışından halatlar ile kurulan tahliye istasyonundan indiler. Kurtarılan bayrağı Okul müdürü İrfan Bakır’a teslim eden kurtarma ekipleri Tatbikatı sorunsuz bire şekilde bitirmiş oldular.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]