Okul Önlerinde Huzur Bozanlara Para Cezası

Sakarya Valiliği, okul önlerinde eğitim ve öğretimi olumsuz etkileyecek davranışlarda bulunanlara yönelik 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'na göre idari para cezası uygulanacağını bildirdi.

Sakarya Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlıkları arasında "Okullarda Güvenli Eğitimin Sağlanmasına Yönelik, Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Arttırılmasına İlişkin İş Birliği Protokolü" imzalandığı belirtildi. Öğrencilerin daha huzurlu ve güvenli eğitim görmesi için çalışıldığının belirtildiği açıklamada, "Özellikle okul giriş ve çıkış saatlerinde, okul önlerinde veya öğrencilerin toplanma ve dağılma güzergahlarında eğitim ve öğretim faaliyetleri ile ilgisi olmayan şahısların bulunduğu, bu şahısların okullardaki güvenli ortamı olumsuz etkileyen şiddet ve şiddete dayalı olaylara sebep olduğu, mesai saatleri dışında da eğitim ve öğretim kurumlarının müştemilatında alkol alındığı, okul araç ve gereçlerine zarar verildiği tespit edilmiştir." denildi.

Valiliğin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11.C maddesi gereğince, Sakarya Valiliği il genelinde bulunan kamu ve özele ait eğitim öğretim kurumlarının, tehlikenin makul görülebileceği yakın çevresinde, bahçesinde ve müştemilatında, eğitim ve öğretim faaliyetleri ile ilgisi bulunmayan, kurumun sükun ve huzuruna, güven ve esenliğine, eğitim ve öğretim hizmetlerinin sağlıklı bir biçimde yürütülmesine engel olabilecek nitelikte şahısların bulunmasına, yasaklama kararı verilmiştir. Bu karara uymayanlar hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesinin 1. fıkrası gereğince emre aykırı davranıştan idari para cezası uygulanacaktır.''
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]