Okul müdürü ve öğrenciler el ele verince...

Taraklı ilçesinde, bahçesinde çeşmesi bulunmayan okula, okul müdürü ve öğrencilerin el birliği içinde çalışmasıyla su getirildi.

Osmanlı mimarisi evleriyle ünle Taraklı ilçesinde, okul müdürü ve öğrencilerin gayreti, tüm Türkiye\'ye örnek oluyor. Bahçesinde öğrencilerin kullanımı için çeşme bulunmayan Yenidoğan Ortaokulu ve İlkokulu\'nda Okul Müdürü Salih Zeki Kocabıyık ve öğrenciler el ele verip su getirmeyi başardı.

Öğrenciler, mahallede yeni yapılan su deposundan okul bahçesine ishale hattı kazı çalışması yaptı. Ellerine aldıkları kazma ve kürekle hattı okul bahçesine taşımayı başaran öğrenciler, burada yapılan çeşmeyle suya kavuşmuş oldu.

Okul Müdürü Kocabıyık, yaptığı açıklamada, öğrencileriyle yaptıkları çalışmanın örnek teşkil ettiğini söyledi.

Devletin tüm desteği verdiğini ancak bazı eksiklikleri de kendilerinin gidermesi gerektiğini vurgulayan Kocabıyık, "Okulumuzun bahçesinde su sıkıntısı yaşıyorduk. Öğrenciler, teneffüste oyun oynadığı için su gerekliydi. Bunun için de öğrencilerimizle ortak bir çalışma yaparak su deposu ile okul bahçesi arasında bir hat oluşturduk" dedi.

Kocabıyık, artık okul bahçesinde su sıkıntısı yaşamayacaklarını vurgulayarak, "Hattı kazıdıktan sonra çeşme yapmamız gerekti. Burada da öğrencilerimizle ortaklaşa çalışarak çeşme yapmayı başardık. Bundan dolayı öğrencilerimle gurur duyuyorum" diye konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]