Okul müdürleri hakkında mahkeme kararı!

Sakarya\'da geçen Ekim ayında yapılan okul müdürleri atamalarıyla ilgili yapılan performans ve sözlü sınav için Kaynarca Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Osman Aydın\'ın bölge idare mahkemesinde açtığı  davada, yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçen yıl okullara yönetici ataması konusunda yönetmelikte yaptığı değişiklikle Sakarya’da 239 okul müdürü görevden uzaklaştırıldı. Yeni müdür atamalarında okul müdürü olmak isteyenlere performans ve sözlü mülakatı kapsayan yeni düzenlemede, \'Tunus halk kahramanı kimdir?\', \'Keşanlı Ali Destanı’nı kim tiyatroya çevirdi?\', \'Süreli yayınlardan hangilerini takip ediyorsunuz?\', \'Günümüz alimlerinden kimleri okuyorsunuz?\' gibi sorular yöneltildi.

Yürütmeyi durdurma kararı

Geçen yıl birçok tartışmalara yol açan bu uygulamayı Kaynarca Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi müdürü Osman Aydın yargıya taşıdı. Sakarya Valiliği aleyhine dava açan Aydın, sözlü mülakatın usulsüz, sözlü sınavın da hukuka aykırı olduğunu öne sürdü. Sakarya 1\'inci İdare Mahkemesi\'ın davayla ilgili ara kararında sözlü mülakatla ilgili olarak yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkeme 9 Nisan tarihinde aldığı kararda  şu gerekçelerle yürütmenin durdurulması kararlaştırıldı. Mahkeme gerekçesinde şu görüşü bildirdi:

"Hukuk ilkeleri açısından, adaylara sorulacak soruların önceden belirlenmesi, sözlü sınav komisyon üyelerinin her biri tarafından her adaya ilişkin olarak değerlendirme yapılarak tutanağa bağlanmış soruların ve yanıtlarının neler olduğunun belirlenmesi, bu yanıtlara komisyon üyelerinde takdir edilen notun gerekçeleriyle ortaya konması gerekirken, bu hususlara uyulmadan yapılan sözlü sınav sonucu davacının başarısız sayılmasına ilişkin, işlemde ve işleme yapılan itirazın reddine ilişkin hukuka uyarlılık bulunmamaktır."
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]