Oğullarının tahliyesini korkuyla bekliyorlar

Sakaryalı Kırval ailesi, 11 yıldır cezaevinde olan oğullarının tahliyesini korkuyla bekliyor. Oğullarının cezaevinde şiddet görüp, tehdit edildiğini iddia eden aile, oğullarından gelen son telefonla sarsıldı.

Sakarya’nın Serdivan ilçesinde yaşayan Kırval ailesi, 2004 yılında işlediği bir suçtan dolayı cezaevine mahkum olan oğulları 31 yaşındaki Hasan Kırval’ın tahliye olacağı günü korkuyla bekliyor.

“OĞLUMUN CAN GÜVENLİĞİNDEN ŞÜPHELİYİM”

Oğullarının cezaevinde uyuşturucu madde kuryeliğiyle ilgili suçlanmak istendiğini, buna direndiği için 4 gardiyan tarafından darp edilip, tehdit edildiğini iddia eden anne Havva Kırval, “Oğlumun tahliyesine az kaldı. Hem bunu hem de berber olmasını fırsat bilerek uyuşturucu kuryeliğiyle suçlanmak isteniyor. Suçlamaları kabul etmediği için dövmüşler oğlumu. ‘Seni buradan çıkarmayacağız’ diye tehdit ediyorlarmış. Ben 11 senedir oğlumun yolunu bekliyorum. Ben zaten sıkıntıyı yaşamışım, çıkacağı zamanda bunların başımıza gelmesine dayanamıyorum. Oğlumun can güvenliğinden şüpheliyim” dedi.

“GEREKLİ BİRİMLER SESİMİZİ DUYSUN”

Suçlamaları kabul etmediği için 4 gardiyan tarafından sürekli olarak tehdit edildiğini iddia eden kardeş Recep Kırval ise “Son zaman içerisinde ağabeyime ‘Gerekirse bu koğuşu dağıtacağız, senin buradan çıkışını engelleyeceğiz’ demişler. Bugün gelen telefondan sonra nereye, ne şekilde başvuracağımızı karıştırdık. Gerekli birimler sesimizi duysunlar” diye konuştu.
Öte yandan Kırval ailesi, 2 gün sonra tahliyesi olacak oğullarının güvenliği için Sakarya’ya nakli yapılarak Ferizli Cezaevi'nden tahliye olmasını istiyor

Sakarya‘da ikamet eden Kırval ailesinin oğullarının cezaevinde şiddet görüp, tehdit edildiği haberlerinin çıkması üzerine Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Sakarya’da ikamet eden Kırval ailesi, 2004 yılında işlediği bir suçtan dolayı cezaevine mahkum olan oğulları 31 yaşındaki Hasan Kırval’ın cezaevinde şiddet görüp, tehdit edildiğini iddia etmişti. Basında çıkan haberler üzerine harekete geçen Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili bir yazılı açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, “Yerel basın yayın organlarında cezaevinde bulunan H.K. isimli şahsın, şiddet görüp tehdit edildiği yönünde yer alan haberlere ilişkin iddia edilen olayda adı geçen H.K. isimli şahıs halen Eskişehir Cezaevi'nde bulunmaktadır. Söz konusu iddiaların ilimiz cezaevleriyle herhangi bir ilgisi yoktur. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi maksadıyla basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur” denildi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]